back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έναρξη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Για 9η χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων συνεχίζει να στηρίζει μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο της Αθήνας, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα πραγματοποιούνται έως το τέλος του Οκτωβρίου, τα τμήματα συγκροτούνται και τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας, αρχικά για τους μαθητές Λυκείου. Όπως χαρακτηριστικά είπαν οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στον Αθήνα 9.84, «όποιος χτυπά την πόρτα μας τον παίρνουμε γιατί αυτό σημαίνει πως έχει πραγματική ανάγκη στήριξης». 

Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Προσέλκυση εθελοντών

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για προσέλκυση εθελοντών καθηγητών καθώς εθελοντές καθηγητές σε προχωρημένη ηλικία αποχώρησαν, λόγω Covid 19. Φέτος κλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν και τελειόφοιτοι φοιτητές για να διδάξουν. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση [email protected] και θα αξιολογηθούν από την Συντονιστική Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου .

Τα μαθήματα

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου κτιρίου του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13  στα Κάτω Πατήσια, από  Δευτέρα έως και Παρασκευή, καθημερινά από τις 16.00  έως τις 21.00.

Tα τμήματα θα είναι ολιγομελή, θα παρέχονται μάσκες και αντισηπτικά. Υπάρχει μόνιμη υπηρεσία καθαριότητας και μόνιμη γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη. Η πρόσβαση είναι εύκολη τόσο από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου όσο και από τα μέσα σταθερής τροχιάς της οδού Πατησίων.

Εγγραφές

Για εγγραφή μπορείτε να προσέρχεστε, στο χώρο του σχολείου (2ος όροφος) από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 15:30 έως τις 20:00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με την Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 2108624588 (απογευματινές ώρες 16.00-21.000)

Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε και να αποστείλετε ηλεκτρονικά την αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου email: [email protected]  

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών

2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)

3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ

4. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

6. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων (π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2021 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους το γρηγορότερο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε τις πρωινές ώρες και με το Τμήμα δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικής Ηλικίας Παιδείας και δια βίου Μάθησης του δήμου Αθηναίων στο 2132082924

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα