back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασφαλιστικές δικλείδες για το διορισμό μετακλητών στη Βουλή, βάζει ο Κώστας Τασούλας

Διαβάστε επίσης

Δύο αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που θα θέτουν ασφαλιστικές δικλείδες για τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στο Κοινοβούλιο, θα προτείνει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας στην αρμόδια επιτροπή, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στο γραφείο του συζύγου της και αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας,είπε ότι θα προτείνει να συμπεριληφθεί στον Κανονισμό της Βουλής η πρόβλεψη του νόμου για το επιτελικό κράτος, που απαγορεύει το διορισμό ως μετακλητών στο Δημόσιο συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής , έκανε γνωστή την πρόθεσή του να περιληφθεί στα κωλύματα απαγόρευσης διορισμού που ισχύουν για πολύ σοβαρά κακουργήματα,όπως δωροδοκία, κλοπή, κ.ά., και αυτό της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, ο κ. Τασούλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι νέες προσθήκες στον Κανονισμό «να έχουν μια ανεκτή ελάχιστη αναδρομικότητα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στέρηση χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής που ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2013, ο κ. Τασούλας ,εξήγησε ότι αυτή θα αρθεί μόνον εάν και όταν υπάρξει αμετάκλητη αθωωτική απόφαση.

Δύο ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, θέτουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις πρωτοβουλίες που δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα τύπου Ζαρούλια.

Συγκεκριμένα, τον ερωτούν:

1) Γιατί δεν ενημερώθηκαν τα κόμματα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ,για το αίτημα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, το οποίο είχε υποβληθεί πριν 10 ημέρες;

2) Γιατί οι λύσεις που τώρα αναζητεί μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία και των άλλων κομμάτων, δεν προβλέφθηκαν νωρίτερα, όταν μια μέρα πριν την δημοσίευση της πρόσληψης είχε ψηφιστεί στη Βουλή, ο νέος κανονισμός λειτουργίας που ήρθε με πρόταση του κ. Τασούλα;

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα