back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Μινσκ για διαβουλεύσεις

Διαβάστε επίσης

Η Λιθουανία θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στη Λευκορωσία για διαβουλεύσεις, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας της Βαλτικής.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται τρεις ημέρες μετά την ανάκληση από τη Λευκορωσία των πρεσβευτών της στο Βίλνιους και στη Βαρσοβία για διαβουλεύσεις μετά της κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων που κατηγορούνται για νοθεία στις εκλογές και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

“Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από το Μινσκ για διαβουλεύσεις”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας σε ανακοίνωση.

Ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκεβίτσιους δήλωσε ωστόσο ότι θα ήθελε να διατηρήσει τις διπλωματικές επαφές σε επίπεδο πρεσβευτών.

Το Μινσκ κατηγορεί το Βίλνιους και τη Βαρσοβία ότι υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τις επίμαχες προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Το Βίλνιους επίσης προκάλεσε την οργή του καθεστώτος του Αλεξάντρ Λουκασένκο προσφέροντας καταφύγιο στην επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης Σβλετάνα Τιχανόφσκαγια που υποστηρίζει ότι νίκησε τις αμφισβητούμενες εκλογές.

Πρόσφατα η κυβέρνηση της Λευκορωσίας ζήτησε από τη Λιθουανία και την Πολωνία να μειώσουν τον αριθμό ων διπλωματών τους που υπηρετούν στο Μινσκ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα