back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λ. Παπαγιαννάκης στον Αθήνα 9.84: «Η Χρυσή Αυγή δε δικάζεται για τις πολιτικές της θέσεις, αλλά τις πράξεις της και έκανε τη βία εργαλείο πολιτικής δράσης. Πολιτικό κόμμα δεν υπήρξε ποτέ, ακόμη κι αν μπήκε στη Βουλή»

Διαβάστε επίσης

«Η μεγάλη υπόθεση είναι εάν κριθεί ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή δε δικάζεται για τις πολιτικές της θέσεις, αλλά τις πράξεις της. Έκανε τη βία εργαλείο της πολιτικής της δράσης. Πολιτικό κόμμα δεν υπήρξε ποτέ, ακόμη κι αν μπήκε στη Βουλή» δήλωσε ο υπεύθυνος Συνηγορίας, Έρευνας και Πολιτικής του #SolidarityNow, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ενόψει της αυριανής απόφασης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής ή αθωότητας της Χρυσής Αυγής, πεντέμισι χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας.

Ο κ Παπαγιαννάκης είπε ότι «είναι σημαντικό ότι μεγαλώνει το ενδιαφέρον του κόσμου όσο πλησιάζει η ώρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή» ενώ διερωτήθηκε «γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα όλο αυτό» χαρακτηρίζοντας ως καίριας σημασίας γεγονός το ότι «πολύς κόσμος πια με απλές κινήσεις, δείχνει το ενδιαφέρον του και παίρνει θέση. Η κοινωνία παίρνει θέση και με αυτόν τον τρόπο δεν πιέζεται το δικαστήριο.»

Οπως τόνισε «Η μεγάλη υπόθεση είναι το αν το δικαστήριο θα κρίνει ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή δε δικάζεται για τις πολιτικές της θέσεις, αλλά τις πράξεις της. Έκανε τη βία εργαλείο της πολιτικής της δράσης. Πολιτικό κόμμα δεν υπήρξε ποτέ, ακόμη κι αν μπήκε στη Βουλή. Μετά την απόφαση, όποια κι αν είναι, πρέπει να κρατήσουμε αυτά που κατακτήσαμε για τη συνέχεια και δε θα πρέπει να επιτρέψουμε ξανά να αποκτήσει ρόλο η Χρυσή Αυγή. Να αναλογιστούμε ως πολιτικό σύστημα τι κάναμε. Να μη δεχθούμε από κανέναν να τους αντιμετωπίζει ως κανονικούς δρώντες του κοινωνικού συστήματος. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συμβεί ξανά αυτό.»

Ειδική ήταν η αναφορά του κ. Παπαγιαννάκη στο επεισόδιο χειροδικίας σε βάρος της βουλευτού Λιάνας Κανέλλη από τον Κασιδιάρη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε μία γυναίκα σε κοινή θέα. Έστειλε μήνυμα και το κοινό ανταποκρίθηκε. Κρύβονται πράγματα κάτω από αυτή την κίνηση. Χρειάζονται θεσμικά όρια, πρέπει να παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη. Υπήρξε ανοχή και κανονικοποίηση, εργαλειοποίηση και χρήση από πολιτικά κόμματα, θεσμούς, αστυνομία και κοινωνία. Αύριο πολύς κόσμος με ψυχραιμία θα περιμένει την απόφαση» είπε καταλήγοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα