back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λεων. Χριστόπουλος στον Αθήνα 9.84: «Η επένδυση της Microsoft καταλύτης για την τεχνολογική και γενικότερη ανάπτυξη της χώρας»

Διαβάστε επίσης

«Η μεγάλη επένδυση της Microsoft αποτελεί και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μέσω της προσέλκυσης εργαζομένων και ανακοπής του brain drain, ενώ θα αποβεί καταλύτης για την τεχνολογική και γενικότερη ανάπτυξη στην Ελλάδα» είπε ο Γ.Γ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συντάκτης του σχετικού Κώδικα Λεωνίδας Χριστόπουλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου. Παράλληλα, προέκρινε την ψηφιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου ως βασικό στόχο για την επόμενη τριετία, χαρακτηρίζοντας τα δεδομένα (data)«πετρέλαιο της νέας εποχής» .

Αναλυτικά :

*Για την επένδυση της Microsoft

«Μία τέτοιου ύψους και σημασίας επένδυση, είναι αυτονόητα  πολύ σημαντική τόσο για τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί όσο και για το βάρος που δίνει στη χώρα μας ως  τεχνολογικού πόλου στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για την επιλογή εγκατάστασης ενός τεράστιου data center το οποίο θα προσελκύσει εργαζόμενους και θα ανακόψει το brain drain. Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, μια τέτοια επένδυση θα αποβεί καταλύτης για την τεχνολογική και για την γενικότερη ανάπτυξη της χώρας. Τέτοιες επενδύσεις που έρχονται και φιλοδοξούμε να γίνουν περισσότερες, χρειάζονται εκπαιδευμένους ανθρώπους στο αντικείμενο. Συνεπώς, μαζί με την επένδυση γίνεται και επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας, ώστε να μπορεί να απορροφηθεί από τις επενδύσεις που επιδιώκουμε να έρθουν.»

*Για το νέο νόμο της ψηφιακής διακυβέρνησης

«Ψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση και βασίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην απλούστευση διαδικασιών και στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, στοχεύοντας στην απλούστευση της ζωής πολιτών και επιχειρήσεων. Από την άλλη, έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα με τη δημιουργία του ταμείου «Φαιστός» το οποίο θα λειτουργήσει ως αιμοδότης για την δημιουργία οικοσυστήματος εταιρειών παραγωγής καινοτόμων προιόντων, βασισμένων στις νέες τεχνολογίες, ενώ περιέχει και διατάξεις που αφορούν στο cloud.
Τα δεδομένα, αποτελούν το «πετρέλαιο» της νέας εποχής και οφείλουμε να ενισχύσουμε την πολιτική που είχε ξεκινήσει ο σημερινός πρωθυπουργός από το 2014, ώστε επιχειρήσεις και πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους νομιμοποιημένα δεδομένα, προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες εφαρμογές.»

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα όσων μπορούμε να περιμένουμε στο άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον, ο κ Χριστόπουλος είπε ότι «η διαδικασία της ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διαδικασιών συνεχίζεται δυναμικά και θα εξακολουθήσει και στους επόμενους μήνες με στόχο να προχωρεί ταχύτατα ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους. Για την επόμενη τριετία είναι ο βασικός μας ορίζοντας προκειμένου να ψηφιοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα