back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Προβάδισμα 16 μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις κάλπες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Με 57% στην πρόθεση ψήφου, ο Μπάιντεν προηγείται με 16 ποσοστιαίες μονάδες του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου (41%), βάσει της έρευνας, που διεξήγαγε σε εθνικό επίπεδο το ινστιτούτο SSRS.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συγκεντρώνει επίσης μεγαλύτερο ποσοστό θετικών γνωμών από τους ερωτηθέντες με 52% έναντι 39% του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Συνολικά, 1.001 άνθρωποι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 1ης και 4ης Οκτωβρίου, μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ και εν μέρει μετά την ανακοίνωση του θετικού τεστ στον νέο κορονοϊό του προέδρου των ΗΠΑ. Το περιθώριο λάθους είναι +-3,6%.

Ο Μπάιντεν θεωρείται καταλληλότερος σε διάφορα σημαντικά ζητήματα: για τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού (59% έναντι 38% υπέρ του Τραμπ), του συστήματος υγείας (59% έναντι 39%) και των φυλετικών ανισοτήτων (62% έναντι 36%).

Περισσότερο ανησυχητικό για τον Ντόναλντ Τραμπ το στοιχείο ότι οι ερωτηθέντες προτιμούν τον Μπάιντεν για να διαχειριστεί την οικονομία (50% έναντι 48%) και τη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας (55% έναντι 43%), τα δύο κεντρικά θέματα της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Στην ηλικία των 77 ετών, ο Τζο Μπάιντεν διευρύνει το προβάδισμά του σε πολλές κατηγορίες ψηφοφόρων: τις γυναίκες, τους νέους, τους μετριοπαθείς και τους ανεξάρτητους.

Ο Μπάιντεν, μάλιστα, θεωρείται νικητής της πρώτης τηλεμαχίας, της 29ης Σεπτεμβρίου στο Κλίβελαντ, σύμφωνα με το 57% των ερωτηθέντων που την παρακολούθησαν, έναντι 26% που θεωρούν νικητή τον Τραμπ.

Ο Χόγκαν Γκίντλεϊ, ένας εκ των εκπροσώπων τύπου του Αμερικανού προέδρου, αμφισβήτησε την εγκυρότητα της δημοσκόπησης, επισημαίνοντας πως «οι ίδιοι δημοσκόποι ανακοίνωναν την ήττα του το 2016» από τη Χίλαρι Κλίντον.

«Κέρδισε τις εκλογές και κάνει το ίδιο αυτή τη στιγμή», τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως βασίζεται σε εσωτερικές δημοσκοπήσεις, που δεν δίνονται στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα