back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ιωαννίδης στον Αθήνα 9.84: «Ελπίζω σήμερα να ξεμπλέξουμε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΠΙΑ πρέπει να συνεχιστεί. Να αποκαταστήσει το δικαστήριο το τραύμα στη Δημοκρατία από τη δράση της Χρυσής Αυγής»

Διαβάστε επίσης

«Ελπίζω σήμερα να ξεμπλέξουμε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΠΙΑ πρέπει να συνεχιστεί. Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία, πέραν πάσης αμφιβολίας, όχι μόνο δεν είναι αθώοι, είναι και λίγες οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, καθώς υπάρχουν περιστατικά και φόνοι που δεν έχουν διαλευκανθεί. Πρέπει να αποκαταστήσει το δικαστήριο το τραύμα που έχει υποστεί η Δημοκρατία από τη δράση της Χρυσής Αυγής» είπε ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο δικηγόρος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιάννης Ιωαννίδης, στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Εκανε λόγο για «μια ιστορική μέρα και μια απολύτως κρίσιμη για το πολίτευμα, δίκη» σημειώνοντας ότι «κρατάμε την ανάσα μας και έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Εξαιτίας της αδράνειας των θεσμών και των ελλείψεων στο πολιτικό σύστημα, μία εγκληματική οργάνωση ενδύθηκε τον μανδύα του πολιτικού κόμματος»

Αναλυτικά, τα σημεία της συνέντευξης του κ Ιωαννίδη:

«Είναι μια ιστορική ημέρα. Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση ναζιστική και εγκληματική. Δε δικάζονται για τις ιδέες τους, αλλά για το γεγονός ότι έκαναν πράξη τις ναζιστικές τους ιδέες. Οι άνθρωποι ευτέλισαν την ανθρώπινη αξία. Είχαν συστηματική κι οργανωμένη δράση κι αυτό αποδείχθηκε πλήρως κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας…

Εμείς έχουμε την εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη. Κρατάμε την ανάσα μας σήμερα. Είναι μία απολύτως κρίσιμη δίκη για το πολίτευμα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εξαιτίας της αδράνειας των Θεσμών και των ελλείψεων στο πολιτικό σύστημα, μία εγκληματική οργάνωση ενδύθηκε τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Εάν κάναμε όλοι καλύτερα τη δουλειά μας, η αστυνομία, το πολιτικό σύστημα, η δικαιοσύνη, εάν εγκαίρως είχαμε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο, ίσως σήμερα να ζούσε ο Παύλος Φύσσας. Η Χρυσή Αυγή στόχευε συστηματικά τους αδύναμους. Τα έβαζαν με τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, είχαν την τζάμπα μαγκιά… κι όταν το κράτος άρχισε να κάνει τη δουλειά του, κατέρρευσαν. Ο χρόνος τελικά τους εκδικήθηκε.
…Ελπίζω σήμερα να ξεμπλέξουμε με τη Χ.Α., αλλά το “ΠΟΤΕ ΠΙΑ” πρέπει να συνεχιστεί. Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία, πέραν πάσης αμφιβολίας, όχι μόνο δεν είναι αθώοι, είναι και λίγες οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, καθώς υπάρχουν περιστατικά και φόνοι που δεν έχουν διαλευκανθεί. Πρέπει να αποκαταστήσει το δικαστήριο το τραύμα που έχει υποστεί η Δημοκρατία από τη δράση της Χ.Α. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν για τα κρίματά τους.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα