back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές για τους καταδικασθέντες της ΧΑ. Το δικαστήριο θα συνεχίσει στις 11 πρωί με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η Εισαγγελέας ζήτησε σήμερα να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Αντιθέτως, πρότεινε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις αιχμές Κοντονή για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, “ρίχνουν στα μαλακά τη ΧΑ”. “Οι αθλιότητες απαντήθηκαν από την ίδια τη συνήγορο της οικογένειας Φύσσα, η οποία σε δηλώσεις της εκθέτει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ” σχολίασε πριν από λίγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Καραγιάννη.

“Αναμένουμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας σε όσα κατήγγειλε ο κ. Κοντονής”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας “Η ΝΔ είναι αυτή που ξέπλενε τόσα χρόνια τη ΧΑ και δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ”, απάντησε η Κουμουνδούρου. Για “υποκρισία” κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε ανοδική πορεία τα κρούσματα κορονοιού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 436 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα μισά στην Αττική, και έξι ακόμη θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 91.

Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 21381ένα και ο αριθμός των θανάτων σε 430.

Εκτός συνόρων

Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα που καταγράφονται περισσότερα από 18.000 κρούσματα του κορονοϊού στη Γαλλία. Οι πόλεις Λιόν, Λιλ, Γκρενόμπλ και Σαιντ-Ετιέν τίθενται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού από το Σάββατο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θα ανασταλεί η λειτουργία καφέ και μπαρ και ενώ τα εστιατόρια θα λειτουργούν με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Αντίστοιχα μέτρα σε Τουλούζη και Μονπελιέ από Δευτέρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα νοσοκομεία στο Παρίσι, με ακυρώσεις προγραμματισμένων χειρουργείων και ανακλήσεις αδειών προσωπικού.

Να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας – Άγκυρας συμφώνησαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Globsec Forum, στη Μπρατισλάβα. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αντίθεση της Ελλάδας στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Νωρίτερα, η Τουρκία, εξέδωσε δύο Νavtex, ανακοινώνοντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο αλλά και ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, ανήμερα της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, πάντως, άνοιξε σήμερα το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων προς την πλευρά της Αμμοχώστου. Αντιδράσεις από την κυπριακή κυβέρνηση, που θα θέσει το θέμα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Το ζήτημα απασχόλησε και την τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – φον ντερ Λάιεν, με τους δύο ηγέτες να εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν βάσει των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 2ας Οκτωβρίου.

Την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξη της Ελλάδος, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε τηλ επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οι εταίροι μας στην Ε.Ε., θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο κ. Ερντογάν δεν συνετίζεται μόνο με παρακλήσεις, δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος.

Τρεις φορές λιγότερα χημικά έχουν πέσει σε 14 μήνες επί κυβέρνησης ΝΔ σε σύγκριση με τους τελευταίους 7 μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το εφετείο. Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει ότι το υπουργείο εργάζεται ώστε στο κοντινό μέλλον να καταργηθεί η χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ.

«Βροχή» πέφτουν καθημερινά οι κλήσεις της δημοτικής Αστυνομίας για παράνομα παρκαρίσματα στο Κολωνάκι.

Στον κεντρικό δρόμο της Πατριάρχου Ιωακείμ, μπορεί τα τελευταία χρόνια να κόβονται οι περισσότερες κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία για παράνομο παρκάρισμα, αλλά το πρόβλημα διαιωνίζεται μέχρι σήμερα.

Καιρός

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ – μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα