back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Διαβάστε επίσης

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες συνθήκες που επικρατούν, τηρώντας και εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καλλιτεχνικής συμμετοχικής μάθησης

Σε μια χρονιά που η παρουσία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και της επαφής με τις τέχνες κρίνεται σημαντικότερη, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις παρουσιάζουν για την καλλιτεχνική περίοδο 2020/21, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καλλιτεχνικής συμμετοχικής μάθησης για παιδιά, εφήβους, νέους, σχολεία, ενήλικες, άτομα 65 ετών και άνω, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Η νέα σεζόν μπαίνει δυναμικά με την επανεκκίνηση των σταθερών πλέον συνόλων των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων, της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας και της Διαπολιτισμικής Χορωδίας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα τα εργαστήρια Κιθάρα Express και Χορωδία 65+ ανανεώνουν το διαδικτυακό εβδομαδιαίο ραντεβού τους. Τα εργαστήρια στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού ολοκληρώνονται με έναν σύντομο κύκλο, σε συνέχεια μιας μακροχρόνιας δράσης, ενώ οι εκρηκτικοί Drum Works επιστρέφουν στην ΕΛΣ και γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας με τον εκκωφαντικό ήχο των κρουστών τους.

Οι νέοι καλλιτέχνες έχουν τον πρώτο λόγο στη δράση Μινιατούρες επανάστασης, όπου ανερχόμενοι χορογράφοι συνεργάζονται με νέους συνθέτες, μουσικούς και χορευτές για τη δημιουργία ενός κοινού πρωτότυπου έργου με αφορμή την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η νέα δράση Κάθε Κυριακή στην Όπερα φέρνει μια σειρά εργαστηρίων γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο της όπερας και του μπαλέτου για όλη την οικογένεια.

Το πρόγραμμα Co-OPERAtive, το πρώτο διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας νέων στην Ευρώπη που έλαβε το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, ανανεώνει τις συναντήσεις του με στόχο την αναπλήρωση και ολοκλήρωση των στόχων του, αλλά και την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης παράστασης την άνοιξη του 2021 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ κορυφώνεται με τα εγκαίνια ενός νέου πιλοτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης με τίτλο Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής και φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του Μουσικού Θεάτρου.

Δείτε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα