back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο υπουργείο Εργασίας αντιπροσωπεία των συνταξιούχων

Διαβάστε επίσης

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις. Με μάσκες στα πρόσωπά τους και καθιστοί σε καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αντιπροσωπεία συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Παναγιώτη Τσακλόγλου. Στην επίσπευση των διαδικασιών για την απονομή όσων συντάξεων εκκρεμούν εδώ καιρό να καταβληθούν στους δικαιούχους, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας στους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων. Αυτό θα γίνει με την ψηφιοποίηση του συστήματος απονομής συντάξεων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης δήλωσε ότι όσον αφορά το επίμαχο θέμα της αποκατάστασης των περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις δεν υπήρξε δέσμευση του υπουργού, αλλά και ούτε στα αλλά αιτήματα τους.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι μεταξύ άλλων, διεκδικούν

  • Την αποκατάσταση των περικοπών στις κύριες & επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και το ΕΚΑΣ, αξιοπρεπή και φθηνή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
  • να καλυφθούν οι ελλείψεις στα νοσοκομεία, τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε υποδομές και υλικά,
  • να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία για να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες,
  • να απαλειφθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για απόσβεση των αξιώσεων, σε περίπτωση που οι συνταξιούχοι θα πάρουν τα  αναδρομικά.

Οι συνταξιούχοι προανήγγειλαν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα