back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

306 νέα κρούσματα κορωνοϊου, και πέντε ακόμη θανάτους – συνολικά 436 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 100 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που θέτει σε σκληρή δοκιμασία το Εθνικό Συστήματος Υγείας.

Με 165 νέα κρούσματα η Αττική συνεχίζει να έχει την αρνητική πρωτιά. Το Λεκανοπέδιο απεικονίζεται με πορτοκαλί χρώμα στον ηλεκτρονικό χάρτη υγειονομικής προστασίας. Αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα, εκτός των άλλων περιοριστικών μέτρων, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, όπου παρατηρείται συγχρωτισμός και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε τέσσερα μειώνονται τα άτομα που μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, οπότε προστίθενται 2 άτομα».

O χάρτης θα είναι προσβάσιμος για τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας covid19.gov.gr, θα επικαιροποιείται κάθε 14 ημέρες ενώ οι χρήστες θα μπορούν εύκολα -με βάση το χρώμα – να εντοπίζουν το επίπεδο ιικού φορτίου κάθε περιοχής και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που αντιστοιχούν σε αυτό.

19 θετικά κρούσματα με διάμεση ηλικία τα 46 έτη, εντοπίστηκαν στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια 2000 rapid test που πραγματοποιήθηκαν από την Πέμπτη έως σήμερα.

Με περισσότερα από 6,2 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 240.000 νεκρούς, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο σύστημα «Εργάνη» και συγκεκριμένα στην διαδικτυακή πύλη supportemployees.services.gov.gr οι δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Σεπτέμβριο. Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό έως και την Κυριακή 25 του μηνός. Αφορά σε εργαζόμενους στους κλάδους επισιτισμού, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού καθώς και κάθε άλλου κλάδου που πλήττεται βάσει ΚΑΔ.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό φέτος το Φεβρουάριο έπειτα από περίπου 20 χρόνια προσπαθειών, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. «Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε, το ανοίξαμε. Γίνεται ένας πόλος που δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά θα μπει στον διεθνή χάρτη », ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση του μουσείου.

Κυβερνοεπίθεση από χάκερς δέχθηκε το Κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, λίγες ώρες πριν τις κάλπες στα κατεχόμενα. Στο μέτρο του δυνατού η ροή ειδήσεων συνεχίζεται, ενώ έρευνα διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου.

Το ζήτημα του ανοίγματος των Βαρωσίων αναμένεται να τεθεί στην συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, την ακύρωση της απόφασης της Άγκυρας να ανοίξει την επίμαχη παραλία, ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν οι μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις στο νησί. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή του καθεστώτος στην περιοχή των Βαρωσίων» απάντησε προκλητικά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να λάβει υπόψιν της την πραγματικότητα, όπως αναφέρει, “και όχι την προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής διοίκησης”.

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων, με θύματα κυρίως κορίτσια 12 έως 15 ετών, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Συνελήφθησαν, στην Αθήνα, δύο Έλληνες ηλικίας 29 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα, δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν και σε βάρος ενός ακόμη 45χρονου Έλληνα και ενός Πακιστανού 30 ετών.

Τα εύσημα στον Δήμο Αθηναίων για την αποτελεσματική προστασία των άστεγων και ευάλωτων πληθυσμών της πρωτεύουσας εν μέσω πανδημίας απένειμε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σε διάστημα ενός έτους, 330 άνθρωποι έφυγαν από τους δρόμους και φιλοξενούνται στις τρεις δομές του Δήμου Αθηναίων, δύο από τις οποίες είναι ολοκαίνουργιες και δημιουργήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ εν μέσω πανδημίας. Επιπλέον στο ίδιο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 2750 παρεμβάσεις, από τις ομάδες streetwork του ΚΥΑΔΑ, οι οποίες καθημερινά διανέμουν τρόφιμα, ρουχισμό και μέσα προστασίας, ενώ παρέχουν συστηματική νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη με στόχο την επανένταξη τους στον επαγγελματικό και κοινωνικό βίο.

«Σημασία έχει να ακούς, να συζητάς και να σχεδιάζεις την επόμενη μέρα της πρόνοιας στην πόλη, με τους ανθρώπους που βιώνουν ή βίωσαν τις υπηρεσίες του δήμου στις δομές αλλά και στους δρόμους. Γιατί μόνο μαζί τους μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτά που κάναμε αλλά και να βελτιώσουμε όσα πρόκειται να κάνουμε. Είμαστε περήφανοι για κάθε άνθρωπο που άφησε πίσω το δρόμο της πόλης και βρίσκει το δρόμο της ζωής» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ, Γρηγόρη Λέων, συναντήθηκε με πρώην αστέγους και εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται για την προστασία των αστέγων της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα