back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χριστίνα Τετράδη στον Αθήνα 9.84: «Είναι η ώρα για γενναίες και τολμηρές αποφάσεις στήριξης του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου»

Διαβάστε επίσης

Για μία χαμένη χρονιά στον τουρισμό έκανε λόγο η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χριστίνα Τετράδη μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση. Εκτίμησε ότι φέτος τα έσοδα στον ξενοδοχειακό τομέα, δεν θα ξεπεράσουν τα 3 δισ ευρώ έναντι 9 πέρυσι, ενώ χαρακτήρισε ως καλό σενάριο το ενδεχόμενο το 2021 να φθάσουν στο 50% του 2019.

Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 

«Σημαντική η απόφαση για τη Ζάκυνθο, όχι τόσο για τους τουρίστες, όσο για το γεγονός ότι το 2020 θα κλείσει με την τουριστική αγορά του νησιού, ανοιχτή για τη Βρετανία. Εχει σημασία για την επόμενη ημέρα  σε σχέση με τα κλεισίματα αλλά και  το μήνυμα της νέας σεζόν. Για φέτος, έχουν ήδη σταματήσει τις πτήσεις οι περισσότερες εταιρίες, τα πιο πολλά ξενοδοχεία έχουν κλείσει, οπότε δεν είναι εύκολη η επανεκκίνηση γι αυτό το κομμάτι του ελληνικού τουρισμού. Είναι σημαντική η TUI για εμάς, αλλά δεν νομίζω να φτάσουμε έως τις αρχές Νοεμβρίου, αλλά και αυτό είναι θετικό.»

ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021 

«Η φετινή τουριστική σεζόν κλείνει χειρότερα απ ό,τι αρχικά είχαμε υπολογίσει. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος δεν απέδοσαν παρά την υπερπροσπάθεια όλων των εργαζομένων στον ξενοδοχειακό κλάδο. Ηταν, στην πραγματικότητα, στα χέρια των λοιμωξιολόγων και όχι των  επιχειρηματιών του τουρισμού. Κλειστές αγορές και καραντίνα λόγω πανδημίας έκλεισαν νωρίτερα μια σεζόν που άρχισε δύσκολα. Τα έσοδα για φέτος δεν θα ξεπεράσουν τα 3 δις έναντι 9 δις πέρυσι και σε εθνικό επίπεδο 18 δις με την κρουαζιέρα. Είναι μεγάλη ζημιά, είχαμε μόνον το 1/3 των εσόδων που προσδοκούσαμε και  χωρίς να υπολογίσουμε τις επιστροφές από τις ακυρώσεις που έγιναν σε πολλά καταλύματα.»

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ  ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ    

«Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων και των ενεργειών για την Πολιτεία, η οποία ήταν λογικό να αναμένει το κλείσιμο της σεζόν. Τώρα, αυτές οι ενέργειες οφείλουν να είναι και γενναίες και τολμηρές, με βασικό πυλώνα τη στήριξη του κλάδου, τουριστικού και ξενοδοχειακού. Ζητάμε ενίσχυση  του 4 ου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής. Επίσης, ρυθμίσεις και πολλές δόσεις σε σχέση με οφειλές προς τα Δημόσια και Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και αναστολή όλων των πληρωμών μέχρι την άνοιξη του 2021.» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα