back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Στους 449 εκτινάχθηκε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοίου. 280 είναι τα νέα κρούσματα, 93 οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid-19, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

 

‘’Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, δίνουμε παραπάνω δυνατότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τόνισε από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επανέλαβε ωστόσο ότι αυτό δεν είναι αρκετό, αν και οι ίδιοι ως πολίτες δεν προσέξουμε και δεν συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα’’

Στο μεταξύ, επιπλέον 14 Κέντρα Υγείας και συνολικά 161 στην Αττική μπαίνουν στη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς θα πραγματοποιούν – κατόπιν ραντεβού – μοριακά τεστ σε κατοίκους του λεκανοπεδίου που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα. Θα λειτουργούν είτε σε 24ωρη βάση, είτε σε δύο βάρδιες από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν οι 83 πληττόμενοι από την πανδημία κλάδοι της οικονομίας, στους οποίους επιτρέπεται η μείωση του ενοικίου, κατόπιν συμφωνίας με τον εκμισθωτή, με παράλληλη αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τα χαμένα ενοίκια. Η προαιρετική μείωση του ενοικίου ισχύει έως τον Δεκέμβριο, ωστόσο κάθε μήνα θα ανακοινώνονται οι ωφελούμενοι ΚΑΔ.

Κανονικά συνεχίζεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ, για τις αναβολές συμβάσεων μηνός Σεπτεμβρίου. Σε ότι αφορά στους εργοδότες, δηλώσεις αναστολών εργαζομένων θα υποβάλλονται έως τις 24 Οκτωβρίου.

Στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ ‘’εκλεκτός της Άγκυρας και του Προέδου Ερντογάν με ποσοστό 33,75% προηγείται του ανεξάρτητου νυν ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιτζί. Η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Νέες επιθετικές δηλώσεις της τουρκικής διπλωματίας.. ‘’ Είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στα Βαρώσια παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι ενώ παράλληλα κατηγόρησε την Αθήνα ότι εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Το ζήτημα των Βαρωσίων, αναμένεται να συζητηθεί στο αυριανό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Εσθονίας και της Βουλγαρίας, ενώ θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον Υπουργό εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Φαϊζάλ αλ Σαούντ.

Την αμέριστη στήριξη των Αθηναίων απέναντι στην ‘’παράνομη, απαράδεκτη και μονομερή απόφαση των Τούρκων να ανοίξουν τα Βαρώσια, μια απόφαση που αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο, παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και υπονομεύει απροκάλυπτα την αποκλιμάκωση των εντάσεων, τη συνεννόηση και το διάλογο’’ μετέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου.

Στις 10 αύριο το πρωί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων επί των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ο ποινικός κώδικας προβλέπει έως 15 χρόνια κάθειρξη για το διευθυντήριο της οργάνωσης και εως 10 για τα μέλη της. Σε αντίθετη περίπτωση οι ποινές πέφτουν στα 8 και πέντε χρόνια αντίστοιχα. Επί ποδός θα βρίσκονται αστυνομία και τροχαία, ενώ από τις πέντε αύριο το πρωί, σε ισχύ θα τεθούν οι έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας και στην οδό Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

 

Ο Ράφα Ναδάλ με 3-0 σετ επιβλήθηκε άνετα του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του στα χωμάτινα γήπεδα. Είναι το 13ο Ρολάν Γκαρός που κατακτά ο Ισπανός άσος, Νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά της χώρας. Θα συνοδεύεται από ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, τοπικά θυελλώδεις έως 9 μποφόρ. Πιο συγκεκριμένα στην Αττική, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το βράδυ αύριο και αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Νοτιο ανατολικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ, θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικές οδηγίες και συστάσεις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w.athina984.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα