back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δωρεά δεξαμεθαζόνης στο υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Σε δωρεά σημαντικής ποσότητας δεξαμεθαζόνης προς το υπουργείο Υγείας, διασφαλίζοντας επάρκεια για τις υπάρχουσες αλλά και πιθανώς αυξημένες ανάγκες για αρκετούς μήνες, προχωράει η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM Α.Ε.Β.Ε..

Η δεξαμεθαζόνη πέρα των πολλών ενδείξεων για την μείωση της φλεγμονής σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, πλέον συστήνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ως νοσοκομειακή θεραπεία σε ασθενείς με σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές της Covid-19 που λαμβάνουν οξυγονοθεραπεία ή μηχανικό εξαερισμό.

Επιπλέον η δεξαμεθαζόνη – προϊόν ανάπτυξης της εταιρείας – παράγεται σε μορφή πόσιμου διαλύματος στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας.

Ο αντιπρόεδρος της RAFARM, Άρης Μητσόπουλος ανέφερε σχετικά: «Με αίσθηση ευθύνης συνεχίζουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην συλλογική προσπάθεια όλων των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών για την αντιμετώπιση της κρίσης του SARS-CoV-2. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που παράγουμε στην Ελλάδα και μπορούμε να προσφέρουμε την θεραπευτική αυτή επιλογή στους σοβαρά νοσούντες, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη αξιολόγηση των μελετών και την σύσταση του ΕΜΑ.

H ελληνική φαρμακοβιομηχανία εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι αποτελεί έναν κλάδο στρατηγικής σημασίας σε πολλαπλά επίπεδα, από την εξασφάλιση σχετικής αυτάρκειας της χώρας σε φάρμακα έως και την ανάπτυξή της. Στην RAFARM παράγουμε τα δικά μας ελληνικά φάρμακα και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά, με τις προσπάθειές μας να εστιάζουν στο να στηρίζουμε τους ασθενείς και το εθνικό σύστημα υγείας. Στη διάρκεια του 2020 και παρά το αντίξοο περιβάλλον, υλοποιούμε ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο που αφορά σε υποδομές και περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης και επέκταση των μονάδων παραγωγής της εταιρείας».

Ε. Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα