back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στους 469 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν άλλοι 7 ασθενείς – 436 τα νέα κρούσματα, ενώ 86 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σε πλήρη υγειονομικό έλεγχο τέθηκε, στο μεταξύ, εκ νέου το Κεντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ΒΙΑΛ, στη Χίο, όπου εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια. Πραγματοποιήθηκαν 537 τεστ, από τα οποία βρέθηκαν 7 θετικά, εκ των οποίων τα 5 αφορούν σε Έλληνες και 2 σε αλλοδαπούς.

Στο μεταξύ, νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει απόψε, στη Γαλλία, σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών στη χώρα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο τραπέζι βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας, το πιθανότερο σε Παρίσι και Λιλ, η επιβολή αυστηρών περιορισμών στη λειτουργία των εστιατορίων, η αναστολή λειτουργίας μπαρ και η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους. Αναστολή 15 ημερών στη λειτουργία μπαρ και εστιατορίων επιβάλλεται στην Καταλονία. H Ισπανία είναι από τις πλέον επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες της Ευρώπης, με σχεδόν 900.000 κρούσματα και περισσότερους από 33.000 θανάτους.

Την ετυμηγορία επί των ποινών για τους καταδικασμένους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε το δικαστήριο. Στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, επιβάλλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 14 έτη. Στον Νίκο Μιχαλολιάκο επεβλήθησαν 13 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες, όπως και στους Ηλία Κασιδιάρη και Γιώργο Γερμενή. Στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 8 μηνών. Στον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες. Στον Νίκο Μίχο επιβλήθηκαν 6 χρόνια και στον Στάθη Μπούκουρα πέντε χρόνια και έξι μήνες. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 10:00 το πρωί οπότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αναστολές επι των ποινών.

Την ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα ζητήσει η Ελλάδα κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας “σοβαρότατη κλιμάκωση” το γεγονός ότι το Oruc Reis πηγαίνει τόσο κοντά στο Καστελόριζο. Πάντως, κυβερνητική πηγή της Γερμανίας δήλωσε στο Reuters ότι είναι απίθανο η ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, παρά τη “διαφωνία”, όπως τη χαρακτήρισε, για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, για ανάγκη επίδειξης “σοβαρότητας” από την κυβέρνηση σε αυτές τις “κρίσιμες” στιγμές κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-σχολιάζοντας διαρροές από τη γερμανική καγκελαρία για μη υποβολή αιτήματος για κυρώσεις στην Τουρκία. “Ο κ Πέτσας δηλώνει ότι κατατέθηκε αίτημα”, σημειώνει η Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας ότι αναμένει “επισήμως από την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιος από τους δυο λέει ψέματα”.

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα ενημερώσει αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εκτάκτως, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενος από τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κλαρκ Κούπερ.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνει την ένταση ο Τούρκος Πρόεδρος. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα στείλει σύντομα και τρίτο σκάφος για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. “Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση την απάντηση που τους αξίζει επί του πεδίου”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας, μάλιστα ευθύνες στην Ελλάδα για την αλλαγή κλίματος στο πεδίο των διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η χώρα μας ήταν αυτή που “δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις συζητήσεις που έγιναν στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ”.

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί, στα Προπύλαια, προχωρά αύριο η ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση, συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες. Ανεστάλη, στο μεταξύ, η αυριανή στάση εργασίας στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό, καθώς και στο τραμ. Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετά την απόφαση του Σωματείου των εργαζομένων να αναστείλουν την εξαγγελθείσα στάση εργασίας, από τις 2:00 μμ έως τις 5:00 το απόγευμα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση…

Αυτήν την ώρα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο, για την 3η Αγωνιστική της Euroleague. Η βραδιά, όμως, περιλαμβάνει και ποδόσφαιρο, καθώς η Εθνική μας Ομάδα υποδέχεται το Κόσοβο.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 26 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα