back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Έναν τόνο χασίς κατάσχεσε το Λιμενικό στη Μεσσηνία

Διαβάστε επίσης

Πάνω από έναν τόνο χασίς -1.185,49 kg- εντόπισε και κατάσχεσε το Λιμενικό Σώμα μετά από καταδίωξη ταχύπλοου στο Μεσσηνιακό κόλπο, ενώ συνελήφθησαν και 4 αλλοδαποί για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα μετά από μεγάλη επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς αναμμένα τα φώτα ναυσιπλοΐας.

Στην προσπάθεια του Λιμενικού να προσεγγίσει το ταχύπλοο για έλεγχο ο χειριστής του ανέπτυξε ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίησή του και διέφυγε.

Ενημερώθηκαν άμεσα οι Λιμενικές Αρχές της περιοχής για τον εντοπισμό του ύποπτου σκάφους το οποίο βρέθηκε ημιβυθισμένο, χωρίς φορτίο και επιβαίνοντες κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο, ενώ μέσα στο σκάφος βρέθηκαν οκτώ δοχεία με καύσιμα.

Κατά την διάρκεια ερευνών σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή εντός του Μεσσηνιακού κόλπου, εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένα:

-20 σακ βουαγιάζ και 8 συσκευασίες με 596 δέματα κατεργασμένης ινδικής κάνναβης βάρους 810,350 kg.

-32 συσκευασίες διαφόρων τύπων με ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους 374,960 kg.

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ. Από τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων συνελήφθη αλλοδαπός στην περιοχή Μαρμαρίου Ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών και ένας ακόμη αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Επίσης σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας συνελήφθησαν 2 ακόμη αλλοδαποί, που επέβαιναν στο σκάφος.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα