back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε»: Ρεπερτόριο 2020-2021 του Εθνικού Θεάτρου

Διαβάστε επίσης

Πάνω σε ένα στίχο του Οδυσσέα Ελύτη Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε/μπήκαμε μέσ΄στα όλα και περάσαμε, «πατάει» όλες τις ελπίδες του για την υλοποίηση του ρεπερτορίου 2020-2021 το Εθνικό Θέατρο. Με την δέσμευση οτι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των θεατών ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Λιγνάδης καλεί το κοινό να στηρίξει το Εθνικό Θέατρο αυτήν την δύσκολο χρονιά για τον Πολιτισμό.

Δεκατρείς παραγωγές σε έξι σκηνές

Αναμέναμε από καιρό με αγωνία τα θέατρα να ανακοινωσουν τον προγραμματισμό τους. Απαιτήθηκαν αντανακλαστικά, φαντασία και θέληση. Χαρακτηριστικά απαραίτητα σε όσους ούτως ή άλλως ποιούν Τέχνη. Η ανακοίνωση οπότε του ρεπερτορίου του Εθνικού Θεάτρου, έμοιαζε πιο σημαντική και επιτακτική από ποτέ.

Ανακοινώθηκαν δεκατρείς παραγωγές στις έξι σκηνές του Εθνικού Θεάτρου με την σκηνοθετική υπογραφή σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών όπως ο Γιάννος Περλέγκας, ο Δημήτρης Τάρλοου, ο Γιάννης Κακλέας και ο τεως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός. Ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα και άλλες.

Ένα δύσκολο στοίχημα για το Εθνικό Θέατρο (αλλά και κάθε σκηνή της Αθήνας που επιχειρεί να κάνει θέατρο) καθώς οι οδηγίες Ασφαλούς Διεξαγωγής του Υπουργείου Πολιτισμού προϋποθέτουν την ελαχιστή δυνατή επαφή μεταξύ των ηθοποιών. Πως θα καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό σε παραστάσεις που έχουν διανομή 22 ηθοποιών όπως «Η κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φεντώ, με την οποία γίνεται η έναρξη του ρεπερτορίου στις 21 Οκτωβρίου; Αίνιγμα που μάλλον έχει ήδη λύσει ο σκηνοθέτης της παράστασης Θωμάς Μοσχόπουλος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου εδώ

Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα