back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θανάσης Κυριαζής στον Αθήνα 9.84: «Ο συγκροτημένος σχεδιασμός μοχλός ανάπτυξης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις»

Διαβάστε επίσης

Στη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα και τις προυποθέσεις καταγραφής και αξιοποίησή τους, αναφέρθηκε ο ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης Αθανάσιος Κυριαζής, στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού, με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της πλατφόρμας Εlevate Greece.gov.gr από τον Πρωθυπουργό, ο κ Κυριαζής έκανε λόγο για ανυπαρξία αξιόπιστης καταγραφής και δεδομένων όσον αφορά στις συγκεκριμένες καινοτόμες start ups.
«Ξεκινήσαμε σχεδόν από το μηδέν διότι υπήρχαν μεν νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά όχι και συγκροτημένος κατάλογος δεδομένων που να τις αφορά. Αφού αρχικά τις ορίσαμε, προχωρήσαμε στην κατάρτιση Εθνικού Μητρώου, στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης, ώστε να κατηγοριοποιηθεί αυτό το επιχειρηματικό οικοσύστημα και να διευκολυνθεί το έργο της πλατφόρμας» είπε χαρακτηριστικά.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εξηγώντας την αιτία δημιουργίας του συγκεκριμένου καταλόγου, ο κ Κυριαζής αναφέρθηκε στη χαρτογράφηση, παρακολούθηση, εξαγωγή συμπερασμάτων, στατιστική και ποιοτική ανάλυση πεδίων, με στόχο την αξιοποίηση των νεοφυών επιχειρήσεων .
«Δικαίωμα εγγραφής έχουν εταιρίες με μορφή ΕΠΕ ή ΑΕ και έδρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, αλλά με παρουσία και στη χώρα μας. Εξαιρούνται οι μονοπρόσωπες εταιρίες και οι ΕΠΕ.
Ακόμη, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 8 έτη λειτουργίας από τη σύστασή τους, να απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζόμενους σε ετήσιες μονάδες και τέλος, ο ετήσιος κύκλος εργασιών τους να μην υπερβαίνει -σε ετήσια βάση- τα 50 χιλιάδες ευρώ.»

*ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ STARTUPS ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ, ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

«Οι νεοφυείς επιχειρήσεις βασίζονται σε έξυπνες ιδέες και απευθύνονται κυρίως σε νέους. Το Κράτος διαμορφώνει το περιβάλλον, αλλά ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει το ρίσκο.
Η στήριξη της Πολιτείας, κυρίως στο πρώτο στάδιο της δραστηριοποίησής τους, εκφράζεται μέσω κρατικών ενισχύσεων ή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Πολλές startups ωστόσο χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους ή από δωρεές γνωστών και φίλων.
Υπάρχουν επίσης και οι λεγόμενοι επιχειρηματικοί άγγελοι. Πρόκειται για εταιρίες που, έναντι κινήτρων, αναλαμβάνουν το ρίσκο της επένδυσης σε μια ενδιαφέρουσα ιδέα, την οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει από μόνος του ένας ιδιώτης επιχειρηματίας. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του 100% αφορολόγητου για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης.»

ΣΣ: Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Elevate Greece.gov.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα