back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4, δηλαδή “Αυξημένου Κινδύνου”, τίθεται από αύριο και 14 ημέρες ο νομός Κοζάνης. Είναι η πρώτη περιοχή που μπαίνει σε ανώτερο επίπεδο συναγερμού, γεγονός που σημαίνει ότι εφαρμόζονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Συγκεκριμένα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, των δικαστηρίων, αρχαιολογικών χώρων, ζωντανών θεαμάτων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης και μπαρ, παιδοτόπων, γυμναστηρίων και κομμωτηρίων. Η λειτουργία των σχολείων συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση. “Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα”, τόνισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στους 482 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα, καθώς 13 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο – 453 τα νέα κρούσματα, τα 207 στην Αττική – 82 οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας.

Πάνω από τις μισές χώρες της ΕΕ, καθώς επίσης και το Ηνωμένο Βασίλειο, “χρωματίζονται” με κόκκινο στον νέο ευρωπαϊκό χάρτη που δημοσιοποίησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. “Πράσινες” εν μέρει μόνον η χώρα μας, η Νορβηγία, η Φινλανδία και μέρος της Καλαβρίας. Ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων στην Ιταλία, όπου το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 83 άνθρωποι και επιβεβαιώθηκαν 8.804 νέα κρούσματα. Στο μεταξύ, μέγα ζήτημα στη χώρα έχει προκύψει με την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Πορτογαλία, παρότι εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό και είχε μπει σε καραντίνα στη χώρα του. Την ίδια ώρα, ολλανδικά νοσοκομεία γνωστοποίησαν ότι θα ζητήσουν τη βοήθεια γερμανικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αφού ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με νέο κορονοϊό στη χώρα διπλασιάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα, φτάνοντας τους 1.526.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι “δυστυχώς η Τουρκία είναι συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά” και τόνισε ότι “την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να δείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που η ίδια έχει λάβει, προκειμένου αυτή η συμπεριφορά, εφόσον συνεχιστεί, να έχει τις ανάλογες συνέπειες”. “Οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων”, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Τελεσίγραφο μιας εβδομάδας έδωσε στην Τουρκία ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, προκειμένου η ΕΕ να αποφασίσει πώς θα αντιδράσει στις προκλήσεις της. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της Τουρκίας να στείλει ένα ερευνητικό σκάφος της και πάλι στη Μεσόγειο.

“Την ύπαρξη εθνικής ομοψυχίας στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων” διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την ενημέρωση, που παρείχε στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τις τρέχουσες εξελίξεις. Να διορθώσει ο κ. Μητσοτάκης αμέσως τις δηλώσεις υπουργών για “κόκκινες γραμμές” στα 6 ναυτικά μίλια ζήτησε η Φώφη Γεννηματά. “Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα”, πρόσθεσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Αυτό, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι “λέγοντας εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα 6 ναυτικά μίλια”.

Αύριο στις 10:30 το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία στη δίκη της Χ.Α. με καταθέσεις μαρτύρων από την πλευρά των καταδικασθέντων που διεκδικούν ποινές με ανασταλτικό αποτέλεσμα για να μην οδηγηθούν στη φυλακή. Δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής της ποινής του ο Γιώργος Ρουπακιάς, φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που χθες καταδικάστηκε σε ισόβια και άλλα 14 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε συλλήψεις μετετράπησαν οι 8 από τις 17 προσαγωγές που προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στη λεωφόρο Αμαλίας, κατά τη διάρκεια μαθητικής πορείας. Και οι 8 συλληφθέντες είναι ανήλικοι και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Τις προσεχείς θεατρικές παραγωγές της ανακοίνωσε σήμερα η Θεατρική εταιρεία “Μυθωδία” μετά και την άρση της αναστολής της λειτουργίας των πολιτιστικών χώρων.

Στην αθλητική σας ενημέρωση…

Τη δυσκολότερη φετινή του αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Στις 22:00 αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο “Παλάου Μπλα-ου-γκράνα”, για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης, ψάχνοντας τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του.

Καιρός

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι, έως 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα