back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Αυξητική τάση παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας από τον κορονοιό. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έντεκα νεκρούς και 438 κρούσματα εκ των οποίων τα 175 στην Αττική. 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

49 κρούσματα έχει η Θεσσαλονίκη, 28 στις Σέρρες, 21 στην Κοζάνη, 7 στην Καβάλα και 8 στα Γιάννενα.

«Με τον ρυθμό που κινούμαστε τώρα, είναι βέβαιο ότι και αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι κινούμαστε με ρυθμό σχετικά γρήγορο στην προώθηση των απαραίτητων εμβολίων αλλά «ακόμη δεν είμαστε εκεί που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε».

Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων στη Θεσσαλονίκη.

Νέα μέτρα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας στην Ιταλία. Πλατείες και άλλοι δημόσιοι χώροι θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ στα εστιατόρια και τα μπαρ θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι μετά τις 6 το απόγευμα.

Στη Γαλλία, σε προληπτική αυτοαπομόνωση επτά ημερών τίθεται η πρώτη κυρία, Μπριζίτ Μακρόν, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19. Μέχρι στιγμής, δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα.

Στη Πολωνία, το εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας θα μετατραπεί προσωρινά σε νοσοκομείο-αναφοράς, προκειμένου να αμβλυνθεί η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας της χώρας λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων.

Σε διπλωματική αντεπίθεση περνάει η Αθήνα μετά την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέπ Μπορέλ στην οποία καταγγέλλεται η άκρως αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Επίσης ο κ. Δενδιας απέστειλε επιστολή προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με την οποία, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η τουρκική συμπεριφορά όχι μόνο αντιβαίνει τους στοιχειώδεις κανόνες, αλλά παράλληλα δημιουργεί τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Νοτιο-Ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Επίσης ο κ. Δένδιας καταγγέλλει στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας και τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας την παράνομη αναγγελία για την επέκταση της τουρκικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης, η οποία επικαλύπτει περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας.

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες των δύο πλευρών, τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργειου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Πέντε τραυματίες εκ των οποίων 4 αστυνομικοί ο απολογισμός ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε ομάδες Ρομά στα Σεπόλια, στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Κωνσταντινουπόλεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 6 προσαγωγές.

Αύριο στις 10 το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία, στη δίκη της Χ.Α. με τις δευτερολογίες των υπερασπιστών των κατηγορουμένων. Αντιδράσεις στην πρόταση της εισαγγελέως για αναστολή έκτισης της ποινής για το σύνολο των καταδικασθέντων, εκτός του Γιώργου Ρουπακιά. “Kρίμα”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Πλήγμα για τη Δημοκρατία, αν δοθούν αναστολές λένε οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι οι ελληνικές αρχές έστειλαν το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού με σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα