back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουαλία -Κορονοϊός: Σε lockdown δύο εβδομάδων από την Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Η Ουαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει lockdown δύο εβδομάδων από την Παρασκευή, στο πλαίσιο του οποίου όλοι, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που εκτελούν απαραίτητες εργασίες, θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ δήλωσε πως κατανοεί την κόπωση των πολιτών από τους περιορισμούς για την Covid-19 αλλά ότι η επιβολή κανόνων είναι απαραίτητη καθώς οι κρίσιμες μονάδες υγείας είναι ήδη πλήρεις.

«Θα πρέπει να είναι δραστικό και βαθύ προκειμένου να έχει τον αντίκτυπο που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Ντρέικφορντ σε δημοσιογράφους. «Όλοι στην Ουαλία θα κληθούν να παραμείνουν στο σπίτι τους».

«Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα συνεχίσει να επιταχύνεται», δήλωσε. «Οι κρίσιμες μονάδες υγείας είναι ήδη πλήρεις».

Το lockdown θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 18.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) και θα λήξει στις 9 Νοεμβρίου. Όλοι, εκτός αυτών που εκτελούν απαραίτητες εργασίες, θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις των κλάδων λιανικών πωλήσεων, αναψυχής, φιλοξενίας και τουρισμού θα πρέπει να κλείσουν στην Ουαλία. Κλειστοί θα είναι και οι χώροι λατρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα