back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σεραφίνα Αβραμίδου στον Αθήνα 9.84: «Χωρίς τους εθελοντές, δεν θα γινόταν τίποτε σωστά για τα αδέσποτα. Είναι τα μάτια και τα αυτιά μας στο Δήμο Αθηναίων»

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων που εξόργισαν όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, προκαλώντας την άμεση νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας, η εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για τα ζώα, Σεραφίνα Αβραμίδου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη για τις δράσεις φιλοξενίας και περισυλλογής τους.

Αναλυτικά:

ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η κυρία Αβραμίδου δήλωσε απολύτως σύμφωνη με την εγκύκλιο του Αρείου Πάγου για την κακοποίηση ζώων και τάχθηκε υπέρ της άμεσης κινητοποίησης των αρχών, σε περιπτώσεις παραβατικότητας.
«Τα τελευταία περιστατικά στην Κρήτη και τη Νίκαια, μας έκαναν να λυπόμαστε που είμαστε άνθρωποι. Είναι αδιανόητο κάποιος να κακοποιεί ένα ζωντανό. Ήταν ακραία η συμπεριφορά του δράστη στην περιοχή της Νίκαιας» είπε και πρόσθεσε ότι -μέχρι στιγμής- «στο Δήμο Αθηναίων δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα.»

ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ  ΖΩΩΝ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΕΙΡΩΤΟ. ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά της κυρίας Αβραμίδου στη προσπάθεια περισυλλογής και συντήρησης εγκαταλελειμμένων και άλλοτε δεσποζόμενων σκυλιών.
«Δεν είναι εύκολο να συντηρείς τα ζώα που βρίσκονται στο δρόμο, ιδιαίτερα τους σκύλους. Μόνον τον τελευταίο χρόνο, έχουμε περισυλλέξει περισσότερους από 460 σκύλους, που ζούσαν σε σπίτια. Δεν αφήνουμε κανένα αδέσποτο αστείρωτο και εργαζόμαστε εντατικά για τη φιλοξενία και τη φροντίδα τους, σε ειδικό χώρο που έχει διαθέσε για αυτό το σκοπό ο Δήμος Αθηναίων. Προσπαθούμε -όσο μπορούμε- να μην αφήνουμε τα ζώα στο δρόμο και εκπονούμε προγράμματα υιοθεσίας.»

ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΖΩΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Τίποτε όμως δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς την συνεισφορά εθελοντών.

«Είναι πολύτιμη η εθελοντική βοήθεια, σε αυτή την προσπάθεια. Είναι πολλοί οι εθελοντές που προσφέρονται και κανένας δήμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά χωρίς τη συμπαράστασή τους. Είναι τα μάτια και τα αυτιά μας στους δρόμους. Βοηθούν σημαντικά στη σίτιση και στη περίθαλψη των ζώων, όταν βρίσκονται σε ανάγκη.» επισήμανε η κυρία Αβραμίδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα