back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. Στα 865 ανέρχονται τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 534 θανάτους συνολικά στη χώρα.

H Καστοριά είναι η δεύτερη περιφερειακή ενότητα που μπαίνει στο υψηλότερο επίπεδο του υγειονομικού χάρτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Την ίδια στιγμή, στο επίπεδο 3 ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα και Σέρρες. Επίσης στο επίπεδο 3 παρέμειναν τα Ιωάννινα.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι 7 κρούσματα κορονοϊού, εντοπίστηκαν σε προσωπικό και ασθενείς του “Άγιου Σάββα”. Πρόκειται για 3 ασθενείς, 3 νοσηλευτές, άπαντες χωρίς μείζονα συμπτωματολογία και μια γιατρό της αιματολογικής κλινικής η οποία τέθηκε σε καραντίνα όπως και τέσσερις ακόμη γιατροί της ίδιας κλινικής που συνεχίζει τη λειτουργία της.

Στην Αττική, τέλος στη ζωή του έδωσε ο ιδιοκτήτης οίκου ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα, τα δύο σε εργαζόμενους και το ένα σε ηλικιωμένη που ζούσε στο γηροκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας 41νός χρόνων είχε πρόσφατα κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η οποία πλήττεται από την πανδημία και την απολιγνιτοποίηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την περιοχή. Ο κ Τσίπρας, πρόσθεσε πως αν και υπάρχουν κρούσματα το νοσοκομείο της πόλης δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, για να συμπληρώσει ότι «σε όλη τη χώρα υπήρξε μεγάλη αδράνεια στην ενίσχυση του ΕΣΥ».

«Η εκτόξευση των κρουσμάτων και τα καθημερινά αρνητικά “ρεκόρ” είναι η αναμενόμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων “αντοχών της οικονομίας”, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών με θέμα τον covid και θα είναι η πρώτη σε μια σειρά τακτικών συζητήσεων που οι 27 επικεφαλής των κρατών-μελών του μπλοκ έχουν δεσμευτεί να έχουν σχετικά με την πανδημία. Η συνάντηση, η οποία θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Πράσινο φως για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit. O επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Φροστ, δήλωσε ότι μία συμφωνία είναι εφικτή, καθώς Βρυξέλλες και Λονδίνο θα προχωρήσουν στους απαραίτητους συμβιβασμούς, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. “Οι πόρτες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την τελευταία μέρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια αναμένονται αύριο στην Αττική – Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα