back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από σήμερα και έως τις 29/10 η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά σήμερα 22/10 η πίστωση συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 του μηνός.

Οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 1,1 εκατομμύριο και θα λάβουν επιστροφές αναδρομικών ποσών μόνο για περικοπές που έγιναν στις κύριες συντάξεις μόνο για τους 11 μήνες (Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016), σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Εκτός διαδικασίας, σε αυτή τη φάση, θα μείνουν και οι 172.222 κληρονόμοι, οι οποίοι δικαιούνται αναδρομικών ποσών, που θα καταβληθούν έως το τέλος του έτους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, η καταβολή συντάξεων και αναδρομικών θα γίνει ως εξής:

*Σήμερα το απόγευμα θα πιστωθούν τα ATM, τα ποσά που οφείλονται σε συνταξιούχους που προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, από Τράπεζες και από τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

*Την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, θα πληρωθούν αντίστοιχα οι συνταξιούχοι από το πρώην ΙΚΑ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

*Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και το πρώην ΕΤΑΑ (ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι) και

*την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του Δημοσίου αλλά και του ΝΑΤ, του ΕΤΑΤ , του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα