back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καταυλισμός Ρομά έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων – Διαμαρτυρίες κατοίκων και επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Στο… ίδιο έργο θεατές παραμένει εδώ και δυο χρόνια η τοπική κοινωνία των Αμπελοκήπων καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Παίδων, με το πρόβλημα των Ρομά που δεν βρίσκει λύση παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δεκάδες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση τους. Το αποτέλεσμα; Οι Ρομά κατασκηνώνουν για δυο μέρες στον ευρύτερο χώρο στο πάρκο Γουδή για να επιστρέψουν στην συνέχεια στο ίδιο σημείο, απέναντι από το νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες Ρομά «στρατοπεδεύουν» νυχθημερόν στον ευρύτερο χώρο των νοσοκομείων Παίδων, στήνοντας κάθε βράδυ αυτοσχέδιες σκηνές ή στρώνοντας κάτω κουβέρτες στην μικρή πλατεία ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο.

Μαγειρεύουν σε φορητά μικρά γκαζάκια και πετούν όπου βρουν αποφάγια και σκουπίδια, με συνέπεια οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου Αθηναίων να κάνουν κάθε πρωί ώρες για να καθαρίσουν τον ευρύτερο χώρο.

Οι κλοπές σε τσάντες και πορτοφόλια αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, ενώ δεν διστάζουν να απειλήσουν φύλακες, γιατρούς και νοσηλευτές χωρίς να υπολογίζουν τι σημαίνει προτεραιότητα.

Προβλήματα δημιουργούν και στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, όπου αφήνουν τα αγροτικά οχήματα τους.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για φασαρία μέρα και νύχτα, παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων και οδοστρώματος με οχήματα και αυτοσχέδιες σκηνές, σκουπίδια και σπασμένα μπουκάλια παντού, αυτοσχέδιες τουαλέτες σε κοινή θέα. Έντονη είναι και η ενόχληση και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα