back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σαράντα επτά θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου. Τα κρούσματα αφορούν σε 2 υπαλλήλους και σε 45 ωφελούμενους της δομής.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 κρούσματα σε όλη τη χώρα εκ των οποίων 290 στην Αττική, 197 στη Θεσσαλονίκη 197, 35 στις Σέρρες 35 και 25 στη Λάρισα. Το τελευταίο 24ωρο έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους.
Σε ισχύ τίθενται από αύριο το πρωί στις 6 τα νέα μέτρα στις περιοχές υψηλού κινδύνου, για τον περιορισμό της μετάδοσης. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα. Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για ιατρικούς λόγους, ενώ όσοι εργάζονται τις βραδινές ώρες θα πρέπει να φέρουν ειδικό έγγραφο από τον εργοδότη και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Ένα εμβόλιο για τον Covid-19 είναι πιθανόν να είναι διαθέσιμο για τον πληθυσμό της Γερμανίας στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στο Der Spiegel προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα είναι έτοιμη να μεταφέρει πλεονάζουσες δόσεις του εμβολίου σε άλλες χώρες.

Διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά επέδωσε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε μεταξύ άλλων ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της, αυξάνουν την ένταση και αποδυναμώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ειλικρινή διάλογο»

Την αναστολή λειτουργίας των αμερικανικών προξενείων στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε με έγγραφό της, η Αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ στην γείτονα. Επίσης δίνει οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να προσέχουν και να αποφεύγουν, περιοχές με εμπορικά κέντρα και συγκροτήματα γραφείων, ενώ γίνεται αναφορά για πιθανές απαγωγές Αμερικανών πολιτών.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, προειδοποίησε την Τουρκία ότι οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο πτωχευτικό κώδικα.

«Για νομοσχέδιο οριζόντιας φτωχοποίησης των νοικοκυριών, που καταργεί οριστικά την προστασία της Α΄ κατοικίας», έκανε λόγο η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εν μέσω πανδημικής κρίσης επισπεύδει την δήμευση των περιουσιών των πολιτών.

Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική χαρακτήρισε την πρόταση μομφής, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικού αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως κίνηση που ενισχύει τον υπουργό Οικονομικών χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει εν συνόλω την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε τη λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. Η διαδικασία θα κορυφωθεί την Κυριακή με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Στο Ευρωκοινοβούλιο έφτασε απόψε το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, ενώ άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς. Νωρίτερα στις φυλακές οδηγήθηκαν οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες χρυσαυγίτες.

Καιρός 

Αρχικά αίθριος προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στους 18 βαθμούς η θερμοκρασία, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα