back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημόσιο – κορονοϊός: Βεβαίωση κίνησης για τους υπαλλήλους μετά τα νέα μέτρα

Διαβάστε επίσης

Βεβαίωση κίνησης πρέπει να έχουν από αύριο και όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κυκλοφορούν στις «επικίνδυνες» περιοχές από τι 12 και μισή μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία τονίζεται ότι: «Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού ή το αρμόδιο όργανο με βάση το ωράριο λειτουργίας κάθε δημόσιας υπηρεσίας και ειδικότερα βάσει του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, καλούνται να χορηγήσουν αμελλητί στο προσωπικό που προσέρχεται για αυτοπρόσωπη παροχή εργασίας σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει κατά την προσέλευσή τους ή κατά την αποχώρησή τους με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ., βεβαίωση κίνησης».

Ειδικότερα:

Συνεπεία των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται και εξελίσσονται, και βάσει των προβλεπόμενων ρυθμίσεων προς αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, σε συνέχεια της ΔΙΔΑΔ/Φ.69/129 /18771/13-10-2020 εγκυκλίου, με την οποία δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών στο πλαίσιο εφαρμογής των προβλεπόμενων ρυθμίσεων για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών με βάση τα τέσσερα (4) επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, με τη νέα εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/131/οικ.19907/23-10-2020 γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Βεβαιώσεις κίνησης

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ. στις περιφερειακές ενότητες που με βάσει τον ισχύοντα υγειονομικό χάρτη βρίσκονται στο υψηλό και πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο και την προβλεπόμενη εξαίρεση σχετικά με τη μετάβαση από και προς την εργασία κατά τις ανωτέρω ώρες, καλούνται οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού για τις κατεπείγουσες κάτωθι ενέργειες:

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού ή το αρμόδιο όργανο με βάση το ωράριο λειτουργίας κάθε δημόσιας υπηρεσίας και ειδικότερα βάσει του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, καλούνται να χορηγήσουν αμελλητί στο προσωπικό που προσέρχεται για αυτοπρόσωπη παροχή εργασίας σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει κατά την προσέλευσή τους ή κατά την αποχώρησή τους με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ., βεβαίωση κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι οδηγίες για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης έχουν δοθεί αναλυτικά στην εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/112/οικ.8632/02-04-2020. Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι η ως άνω Βεβαίωση Κίνησης, μπορεί να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις Κίνησης». Στην εκτύπωση της Βεβαίωσης Κίνησης τίθεται στρογγυλή σφραγίδα και τότε θεωρείται έγκυρη.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας έκδοσης βεβαίωσης μέσω του συστήματος της απογραφής, είναι δυνατή η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης αξιοποιώντας την προτυποποιημένη φόρμα Βεβαίωσης Κίνησης που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της νέας εγκυκλίου ΔΙΔΑΔ/Φ.69/131/οικ.19907/23-10-2020 προς διευκόλυνση των αρμοδίων υπηρεσιών προσωπικού. Στην περίπτωση αυτή η ως άνω βεβαίωση χορηγείται στον ενδιαφερόμενο υπάλληλο με πρωτότυπη υπογραφή του αρμοδίου οργάνου (προϊστάμενος αρμόδιας υπηρεσίας προσωπικού ή του αρμόδιου κατά τόπο οργάνου) και με στρογγυλή σφραγίδα.

Γιώργος Μανουσακάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα