back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή οι καταδικασθέντες για την Χρυσή Αυγή – Σε Δομοκό ο Μιχαλολιάκος – Σε Μαλανδρίνο οι Ματθαιόπουλος και Ρουπακιάς

Διαβάστε επίσης

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή, που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί (διαφεύγει ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή).

Στις φυλακές Δομοκού οδηγήθηκαν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννης Καζαντζόγλου.

Η μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικός Βενετία Πόπορη, οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

 

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων θα μοιραστούν και οι υπόλοιποι οκτώ.

Οι μεταγωγές πραγματοποιήθηκαν με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Άφαντος ο Χρήστος Παππάς

Άφαντος παραμένει ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορό του Περικλή Σταυριανάκη «δεν πρόκειται να εμφανιστεί αυτοβούλως και να παραδοθεί στις αστυνομικές τουλάχιστον τις επόμενες ώρες». Ο Περικλής Σταυριανάκης πρόσθεσε πως ο Παπάς έκανε την επιλογή, σε αυτή τη φάση, να μην εμφανιστεί, διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Η αστυνομία κάνει ό,τι χρειάζεται για να συλληφθεί ο Παππάς

«Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι ο πρώην βουλευτής της ΧΑ δεν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση αφού κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο ενώ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι και αντί για τρεις φορές τον μήνα είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μία φορά, κάθε 1η του μηνός, κάτι που έκανε την 1η Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς στην υπόθεση και την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία».

Μίνα Μουστάκα, Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα