back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας μέσω «ΕΡΓΑΝΗ»

Διαβάστε επίσης

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και η προσθήκη της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την έκδοση ειδικής επαγγελματικής βεβαίωσης κυκλοφορίας μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα, σε περιοχές με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο διασποράς του κορονοϊού.

Μισθωτοί: Ο εργοδότης θα υποβάλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και στη συνέχεια θα εκδίδεται η ειδική βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας.

Η βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας θα χορηγείται από τον εργοδότη στον εργαζόμενο το αργότερο πριν την μετακίνησή του και θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινείται από και προς το χώρο εργασίας του βάσει του ωραρίου εργασίας του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ θα έχει ισχύ δεκατεσσάρων ημερών.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι: Θα συμπληρώνουν οι ίδιοι στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την υπεύθυνη δήλωση-βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας, με χρήση κωδικών taxisnet, πριν τη μετακίνησή τους και θα μπορούν να την επιδεικνύουν σε τυχόν ελέγχους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα