back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταϊκούρα

Διαβάστε επίσης

Με την παρουσία του πρωθυπουργού, που παρακολούθησε την ομιλία Σταικούρα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα.

Για νομοσχέδιο οριζόντιας φτωχοποίησης των νοικοκυριών, που καταργεί οριστικά την προστασία της Α κατοικίας έκανε λόγο η τομεράρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εν μέσω πανδημικής κρίσης επισπεύδει την δήμευση των περιουσιών των πολιτών. «Με το νομοσχέδιο για το πτωχευτικό πετάξατε το γάντι στην κοινωνία και εμείς το σηκώσαμε. Η πρόταση μομφής είναι από την κοινωνία» είπε η κ. Αχτσιόγλου.

“Δεν μπορείτε να πιάστε τον Χρήστο Παππά αλλά πιάνετε τους μαθητές στα συλλαλητήρια» είπε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Το πρόσωπο των ημερών, ο Υπουργός Οικονομικών, που χειροκροτήθηκε παρατεταμένα από την ΚΟ της ΝΔ, παίρνοντας το λόγο αντέκρουσε τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε άκαιρη, άστοχη και υποκριτική την πρόταση μομφής, κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικού αφηγήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Εσείς αυξάνατε φόρους εμείς τους μειώνουμε. Πάει πολύ να μας κουνάτε το δάχτυλο» είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Ως κίνηση που ενισχύει τον υπουργό Οικονομικών χαρακτήρισε την πρόταση μομφής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μετέτρεψε την πρόταση μομφής σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης, προκειμένου να στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών.

“Το ΚΚΕ καταψηφίζει εν συνόλω την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν εξαντλείται μόνο στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών”, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, προσθέτοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα καταψηφίζει και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε τη λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων.

Η συζήτηση διεξάγεται υπό τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού και παρευρίσκονται μέχρι 60 βουλευτές εντός της Ολομέλειας, ενώ απόψε θα υπάρξει κύκλος ομιλητών από όλα τα κόμματα. Η διαδικασία θα κορυφωθεί την Κυριακή με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής χρειάζεται 151θετικές ψήφους, αν όμως απορριφθεί δεν μπορεί επί εξαμήνου να επαναληφθεί πρόταση μομφής στο ίδιο πρόσωπο ή με παρόμοιο περιεχόμενο.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα