back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Για μια «ρεαλιστική πρόταση που θα αφορά την λύση δύο κρατών στην Κύπρο» έκανε λόγο ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν που συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Ανακοίνωσε μάλιστα πως θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, ενώ πρότεινε μάλιστα να κάνουν πικνίκ στα Βαρώσια. “Υπάρχει κάτι να μας εμποδίζει?” διερωτήθηκε απευθυνόμενος και στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε από την πλευρά του ότι η τουρκική πρόταση για τη διεξαγωγή μιας πενταμερούς άτυπης διάσκεψης μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, ψευδοκράτους, Ελληνοκυπρίων, και Ηνωμένων Εθνών είναι «η τελευταία ευκαιρία» για μια συμφωνία.

Προηγήθηκαν νέα μηνύματα της Αθήνας προς την Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ.

“H γειτονική Τουρκία, δυστυχώς, σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

“Χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό αποκλιμάκωση της έντασης, για να προχωρήσουν οι χώρες στη διευθέτηση όλων των προβλημάτων -που δεν είναι και λίγα- μέσω απευθείας διαλόγου”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ”,

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, τόνισε ότι η Ελλάδα εξαρχής έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων ως ζήτημα που υπερβαίνει τον πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και αγγίζει ζωτικά ευρωπαϊκά συμφέροντα, κάτι που αποδεικνύεται ακόμη περισσότερο, όπως είπε, μετά και τις τελευταίες προσβλητικές δηλώσεις έναντι του Εμμανουέλ Μακρόν.

Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών είχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη σημασία που έχει ο τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας για την προώθηση των διερευνητικών επαφών και την επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Με την ύψιστη διάκρισή του, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης των Αθηνών, τίμησε απόψε ο δήμος Αθηναίων τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επανένωση της Κύπρου.

Η απονομή του μεταλλίου έγινε στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης “Μιλτιάδης Έβερτ” από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία μεταξύ άλλων του πρωθυπουργού και του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Όσα εκτυλίσσονται σήμερα στην περιοχή μας δείχνουν ότι η ενότητα Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινότητας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Όπως αναγκαία είναι και η αποφασιστική απάντηση που πρέπει να δώσει η Ευρώπη στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρθηκε «στην εξεύρεση μιας λύσης που θα δημιουργεί ένα πραγματικά ανεξάρτητο και σύγχρονο κράτος του οποίου η ακεραιότητα δεν θα περιορίζεται από την παρουσία ξένων στρατευμάτων».

Άλλους επτά θανάτους και 715 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Τα 260 καταγράφονται στην Αττική και τα 84 στη Θεσσαλονίκη. 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

31 κρούσματα σε συνολο 989 ελέγχων εντοπίστηκαν στο Περιστερι.

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες.

Σύμφωνα με τα διεθνή διαθέσιμα δεδομένα, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάταξη με γνώμονα τον δείκτη θανάτων λόγω COVID ανά 1 εκ. κατοίκους.

Νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, αναφέρουν αξιωματούχοι του, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά λοκντάουν.

ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε στο κέντρο της πόλης Αλεξανδρέττα στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ντογκάν οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν ένα όχημα με δύο υπόπτους, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε αφού πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Το συμβάν σημειώθηκε μερικές μέρες μετά την οδηγία που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση.

Ο Ατρόμητος επικράτησε με σκορ 2-0 του Παναιτωλικού στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νέα κακοκαιρία, η Κίρκη, ενσκήπτει την Τετάρτη και την Πέμπτη, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως τα κεντρικά και νότια της χώρας.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα