back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σοκάρει η σημερινή επιδημιολογική εικόνα του κορονοιού με 1259 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 102 ασθενείς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Συνολικά οι ασθενείς που κατέληξαν ανέρχονται σε 593.

«Ιδιαιτερα κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες, η κατάσταση είναι χειρότερη σε αυτό το δεύτερο κύμα, πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης”, επισήμανε κατά την απογευματινή ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή. Όσον αφορά το ενδεχόμενο lockdown τόνισε ότι προς το παρόν δεν συζητείται έντονα ούτε στην Ευρώπη ούτε στη χώρα μας.

Στο 58% η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στην Αττική για τον κορωνοιό αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, που προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι ανεξάντλητες.

Ανησυχεί η εικόνα της διασποράς κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού στο 4. Οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στο επίπεδο συναγερμού 3 η Νάξος και η Ροδόπη.

“Απολύτως ανακριβής η δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς”, τονίζουν από κοινού ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Γιαννούλης.

Υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια, ενώ αναφέρουν πως 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο.

Μονόδρομος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, τα μαζικά τεστ, ο κρατικός έλεγχος σε οίκους ευγηρίας και η ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία και μέσα μεταφοράς, σημειώνει το ΚΚΕ.

Μόνο ένα μέρος του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού πριν από το 2022. Οι δόσεις δεν θα είναι επαρκείς, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με διπλωμάτες κρατών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Η παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου ξεκίνησε, ανακοίνωσε η επικεφαλής της αρμόδιας ρωσικής αρχής, Άννα Ποπόβα, επισημαίνοντας ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν ήδη παραχθεί συγκεκριμένες ποσότητες.

Σε προληπτική καραντίνα ο Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Χθες είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

367 θανάτους κατέγραψε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό μετά τις 27 Μαΐου. Παράλληλα τα κρούσματα που κατέγραψε η χώρα ξεπερνούν τις 22 χιλιαδες.

Στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι και καταγράφηκαν 21.994 κρούσματα. Στην Αυστρία, ο αριθμός των θανάτων υπερβαίνει τους 1.000

Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους υπηκόους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση στις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, προτρέποντάς τους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, ενώ δύο περιστατικά προκάλεσαν συναγερμό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αρχίζει σε λίγες ημέρες η διαδικασία της ανάκρισης από τον Άρειο Πάγο για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, που έχει προκαλέσει τριγμούς σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο, με κεντρικό πρόσωπο τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος ανοίγει με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι αμέσως μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις καταγγέλλοντας σκευωρία σε βάρος τους.

Στα γαλανόλευκα φωταγώγησε ο δήμος Αθηναίων το συντριβάνι στην Ομόνοια, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

“Στα χρώματα της Ελλάδας” έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης, ανεβάζοντας στο facebook τη σχετική φωτογραφία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε μία ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πόρτο για τη 2η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

«Κίρκη» η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο και μεθαύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά.

Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Στην Αττική αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμοί Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα