back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα στην άνοδο του Κηφισού, λόγω τροχαίου. Κλειστές είναι οι δύο αριστερές λωρίδες πριν από τη διασταύρωση της Χαλκηδόνας.

Σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοιού. Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την επιδημιολογική κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 385 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Θεσσαλονίκη με κλιμάκιο ειδικών του Εθνικού Οργανισμού.

Στην Αττική ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.

Αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι ασθενείς, που ανήλθαν στους 108, με μέση ηλικία τα 65 έτη. 10 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στους 603.

Στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4 περνούν από αύριο στις 6 το πρωί οι νομοί Ιωαννίνων και Σερρών, μαζί με Καστοριά και Κοζάνη.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η καθολική χρήση μάσκας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12μιση μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητας.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη. Από το «κίτρινο» περνούν στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης.

“Στο κόκκινο” η Ευρώπη.

Μερικό «lockdown» στη Γερμανία από τη Δευτέρα και έως το τέλος του μήνα ανακοίνωσε η Άγγελα Μέρκελ, ύστερα από τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Η Γερμανίδα καγκελάριος μίλησε για εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ σοβαρή, τονίζοντας ότι πρέπει να δράσουμε τώρα.

Στη χώρα θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, παρέχοντας μόνο υπηρεσίες delivery. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων και το πολύ από δύο νοικοκυριά. Στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις.

Η γενική κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου σε δύο εβδομάδες.

Το κόστος των μέτρων για τη Γερμανία ανέρχεται σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ θα ανακοινωθεί νέα έκτακτη ενίσχυση των επαγγελματιών που πλήττονται, με αναπλήρωση του τζίρου ως και 75%.

Νέα μέτρα και στη Γαλλία θα ανακοινώσει απόψε με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Εμανουέλ Μακρόν. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να επιβληθεί η παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους εκτός των πλέον απαραίτητων ταξιδιών, των μετακινήσεων εργασίας, αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στην Ισπανία, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 20.000 τα ημερήσια κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 35

Στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι νέες μολύνσεις αγγίζουν τις 25.000, ενώ 205 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι θετικοί στον ιό ξεπερνούν πλέον τους θεραπευμένους.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ αύριο το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον κορωνοιό.

Oκτώ νέες προτάσεις κατέθεσε σήμερα η Κομισιόν, με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να εκτιμά ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί πολύ τις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες. Μεταξύ των προτάσεων, η διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά tests, αλλά και μέτρα συντονισμού για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και ταξιδιών.

Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης. Επί τάπητος μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν την αγορά εργασίας.

“Η Ελλάδα καλείται εκ νέου να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση του σεβασμού του πυρήνα των κοινών αξιών μας”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων που έγινε στην Ουάσιγκτον από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation» με αφορμή την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

“Ως έθνος, έχουμε δεσμευτεί να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε αυτό το πλαίσιο, σεβόμενοι την παρακαταθήκη που μας άφησε το «Όχι», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ “έχουν ανανεωθεί και ισχυροποιηθεί”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει αύριο ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μεταξύ άλλων, ο κος Δένδιας θα αναφερθεί στις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και στη συμφωνία με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Ερντογάν – Μακρόν, αλλά και η οργή στον μουσουλμανικό κόσμο για την κίνηση του Γάλλου Προέδρου να φωτίσει κυβερνητικά κτίρια με τα σκίτσα του Mωάμεθ από το “Charlie Hebdo”. “Σιχαμερό” χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος το σκίτσο του σατιρικού περιοδικού που τον δείχνει να σηκώνει το φόρεμα μουσουλμάνας γυναίκας. Παρέμβαση και της τουρκικής εισαγγελίας που ξεκίνησε έρευνα για το επίμαχο σκίτσο.

Στο τέλος του έτους η αξιολόγηση της συμπεριφοράς της Τουρκίας, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ωστόσο η Γαλλία επιμένει στην επιβολή κυρώσεων.

«Θα πιέσουμε για ευρωπαϊκά μέτρα σθεναρής αντίδρασης, μεταξύ άλλων το πιθανό εργαλείο των κυρώσεων», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γαλλίας, ενώπιον της γαλλικής Γερουσίας, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη υπήρξε για πάρα πολύ καιρό αφελής.

ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν όλη τη χώρα, καθώς είναι σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας “Κίρκη”. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. αύριο, στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα