back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία σε Ελλάδα και Τουρκία, μετά το φονικό χτύπημα των 6,7 Ρίχτερ, που βυθίζει στο πένθος και τις δύο χώρες.

Στους 17 ανέρχονται οι νεκροί στην Σμύρνη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 709 και οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε 17 κτίρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στη Σάμο, δύο παιδιά, 15 και 17 ετών, καταπλακώθηκαν από τοίχο ενώ περπατούσαν στο δρόμο και έχασαν τη ζωή τους.

14χρονος με ανοιχτά κατάγματα και 63χρονη μεταφέρθηκαν με C-130 στην Αθήνα και τα Νοσοκομεία Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και ΚΑΤ.

Άλλοι 7 άνθρωποι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο του νησιού.

Συλλυπητήρια των ΗΠΑ και της ΕΕ στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό. Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες δηλώνουν έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές.

“Είναι εξαιρετικό να βλέπουμε και τις δύο χώρες να βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους για να βοηθήσουν η μία την άλλη σε μια στιγμή ανάγκης», ανέφερε σε tweet του ο σύμβουλος ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οποία ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το τηλεφώνημα συμπαράστασης.

“Το ότι δύο γείτονες δείχνουν αλληλεγγύη σε δύσκολες στιγμές είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα στη ζωή” είχε γράψει στο τουίτερ ο πρόεδρος της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η χώρα του επίσης είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να θεραπεύσει τις πληγές της.

Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας οδύνη και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη.

Ανάλογα μηνύματα και από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

«Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και εταίρους μας για τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, το μηχανισμό του δήμου για να παράσχει βοήθεια αν απαιτηθεί στους πληγέντες της Σάμου.

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και προς τον δήμαρχο της Σμύρνης, ενώ νωρίτερα με ανάρτησή του στο fb ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι “οι τραγωδίες δεν κάνουν διαχωρισμούς”.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοιού στη χώρα μας. Έφτασαν σήμερα τα 1690. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανήλθαν σε 128, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι κατέληξαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 620.

Η Θεσσαλονίκη ξεπέρασε την Αττική σε κρούσματα, καταγράφοντας 540 ενώ το λεκανοπέδιο 422.

Αύριο το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα κατα της διασποράς.

Το Βέλγιο άρχισε να στέλνει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία λόγω του συνωστισμού στα νοσοκομεία του.

Καθολικό lockdown από τη Δευτέρα και για ένα μήνα στη χώρα. Κλείνουν όλα τα καταστήματα, εκτός από τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, μπαίνει πλαφόν τεσσάρων ατόμων στις συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους και επιτρέπονται κατ’ οίκον επισκέψεις μόνο σε κοντινά πρόσωπα.

Στη Γαλλία, που έχει τεθεί σε καραντίνα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα άλλα 49.215 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι νεκροί στη χώρα ξεπερνούν τις 36.000.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες κηρύχθηκε η Ισπανία. Στη Βαρκελώνη, διαδηλωτές οι οποίοι αντιτίθενται στα περιοριστικά μέτρα συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας θα ανακοινώσει αύριο και η Αυστρία.

Η τρίτη πιο πληγείσα περιοχή στον κόσμο, μετά τη Λατινική Αμερική και την Ασία, είναι η Ευρώπη που ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αριθμός των μολύνσεων στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκε από 8 σε 9 εκατομμύρια μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που θα πληγούν λόγω κορωνοιου θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιαννης, όπως προανήγγειλε μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων ζητά η δημοτική αντιπολίτευση.

“Είναι πλέον αδιανόητο να τοποθετείται η Χρυσή Αυγή ως παράταξη, μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου” ανέφερε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η παράταξη ζήτησε και την προστασία της α’ κατοικίας από πλειστηριασμό για χρέη στον Δήμο Αθηναίων.

ΔΙΕΘΝΗ

Η οικογένεια του 21χρονου Τυνήσιου, δράστη της φρικτής επίθεσης με 3 νεκρούς στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, αναφέρει ότι σταδιακά είχε απομονωθεί και στράφηκε στη θρησκεία, προσευχόταν και δεν είχε παρέες, ενώ δηλώνει σοκαρισμένη για την πράξη του. Σύμφωνα με τις τυνησιακές αρχές, ο άνδρας δεν ήταν ύποπτος για τρομοκρατική δράση. Ήταν όμως γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως άσκηση βίας και ναρκωτικά.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήττα για τον Ολυμπιακό από την Εφές Ανατολού για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα