back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Lockdown επιβάλουν η μία μετά την άλλη οι Ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η Μεγάλη Βρετανία θα μπει σε lockdown για ένα μήνα από την Πέμπτη, ανακοίνωσε εκτάκτως ο Μπόρις Τζόνσον. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο lockdown από τις 4 Νοεμβρίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καλώντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι

Στην χώρα μας νέο δραματικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοίού είχαμε σήμερα. 2056 κρούσματα covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 626 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η συμπρωτεύουσα για δεύτερη μέρα πέρασε πρώτη σε ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων με 839 ασθενείς ενώ στην Αθήνα εντοπίστηκαν 464 κρούσματα.

Ανησυχητική είναι και η κατάσταση στις Σέρρες όπου δηλώθηκαν 82 κρούσματα και στη Λάρισα 70 νέα περιστατικά.

Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στη χώρα από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, μετά και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε, σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως υγειονομικού επιπέδου, θα εφαρμοστούν «οριζόντια» μέτρα-κοινοί κανόνες παντού πανελλαδικά ως εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους

2. Περιορισμός κυκλοφορίας από 00:00-05:00, με εξαίρεση για λόγους εργασίας και υγείας

3. Απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα

4. Υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα

5. Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ. Εξαιρούνται μόνον οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων φοιτητών.

6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές Πρόνοιας, πχ Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

7. Συνεχίζουν να λειτουργούν λιανεμπόριο, χονδρεμπόριο, σχολεία, ξενοδοχεία, κομμωτήρια, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου τα έως τώρα τέσσερα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας συγχωνεύονται σε δύο: το 1-πράσινο και το 2-κίτρινο γίνονται ένα εναίο επίπεδο Α-Επιτήρησης-κίτρινο. Το 3-πορτοκαλί και το 4-κόκκινο θα είναι πλέον επίπεδο Β-Αυξημένου Κινδύνου-κόκκινο. «Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στις δηλώσεις του σχετικά με τις δράσεις της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ένοπλη επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών της Γαλλίας με βαριά τραυματία τον ιερέα ελληνικής καταγωγής.  Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί δύο φορές με κυνηγετικό όπλο στον θώρακα και είναι σε σοβαρή κατάσταση, . Μέχρι στιγμής, οι γαλλικές Αρχές δεν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως περιστατικό τρομοκρατίας. Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ένας ύποπτος . «Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Την επίθεση καταδικάζει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Με 100.000 επικηρύχθηκαν οι δράστες του προπηλακισμού του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δήλωσή του, καταδίκασε την επίθεση και ανακοίνωσε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την προσεχή Δευτέρα.

«Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί, να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι σχετικές αποζημιώσεις, ώστε η Σάμος να ξαναβρεί το συντομότερο δυνατόν τους φυσιολογικούς της ρυθμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι του Σαββάτου στις περιοχές της Σάμου που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό. Ο πρωθυπουργός περιόδευσε στο Βαθύ και το Καρλόβασι, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου και δεσμεύτηκε για την αναστήλωση του ναού. Με την άφιξή του στο νησί, ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.

Ζωή κάτω από τα ερείπια αναζητούν οι διασώστες στη Σμύρνη, καθώς οι ώρες περνούν και τα περιθώρια για τους εγκλωβισμένους λιγοστεύουν. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στους 39, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 900. Τη Σμύρνη επισκέφθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Συμπλοκή ομάδας αλλοδαπών σημειώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Λάρισας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Από τη συμπλοκή ένας άντρας νεαρής ηλικίας έχασε τη ζωή του. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ…

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης, 2-0

Βόλος – Λάρισα 1-1

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Λαμία – Παναθηναϊκός. 0-2

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα