back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Λιβύη: Η UNICEF καταγγέλλει τον θάνατο δύο παιδιών σε έκρηξη νάρκης στο σπίτι τους στην Τρίπολη

Διαβάστε επίσης

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF) στηλίτευσε χθες Παρασκευή τους θανάτους δύο παιδιών εξαιτίας της έκρηξης νάρκης στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δύο αγόρια ηλικίας επτά ετών σκοτώθηκαν όταν εξερράγη νάρκη στο σπίτι τους, στο νότιο τμήμα της Τρίπολης.

«Οι νάρκες και τα πολεμικά εκρηκτικά συνεχίζουν να απειλούν ζωές παιδιών στη Λιβύη», τόνισε η UNICEF.

«Τα παιδιά θα έπρεπε να είναι ασφαλή μέσα στα σπίτια τους. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία για την ασφάλεια των παιδιών πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο ειδικός αντιπρόσωπος της UNICEF στη Λιβύη, ο Αμπντουλκαντίρ Μους.

Οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης συγκρούονταν με αυτές του Χαλίφα Χάφταρ για πάνω έναν χρόνο, αφού ο στρατάρχης τις διέταξε να κυριεύσουν την Τρίπολη τον Απρίλιο του 2019. Οι εχθροπραξίες στην περιοχή της πρωτεύουσας τερματίστηκαν στις αρχές του Ιουνίου, όταν οι δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, που υποστηρίζονται κυρίως από την Τουρκία, ανακοίνωναν πως έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους όλη τη δυτική Λιβύη.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση κατηγορεί τις δυνάμεις του Χάφταρ πως παγίδευσαν με νάρκες κατά προσωπικού και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς πολλά σπίτια αμάχων προτού αποσυρθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα