back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει από αύριο η ζωή στη χώρα σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού μετά την έξαρση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών και με το σύστημα Υγείας να ασφυκτιά.

Στα 1.152 έφθασαν τα κρούσματα. Στους 153 οι διασωληνωμένοι και ο δείκτης θετικότητας σταθερά υψηλός στο 9,611%. Σε καθεστώς τοπικού λοκ-ντάουν για 14 ημέρες Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια . Υποχρεωτική καθίσταται η τηλε-εκπαίδευση σε Λύκεια και ΑΕΙ.

Κατεβάζουν ρολά καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια, ενώ αναστέλλονται οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Κλειστό για μη αναγκαίες εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις το Αεροδρόμιο Μακεδονία

Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αποστολή sms στον αριθμό 13.033. Μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης, επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Κλειστές και οι εκκλησίες.

Την επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 50% των εργαζομένων, στις επιχειρήσεις , προβλέπει υπουργική απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Oι εργοδότες οφείλουν εντός 24 ωρών από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να προαναγγείλουν στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία του 50% των εργαζομένων τους.

Σε ισχύ από αύριο στις 6:00 το πρωί και νέα αυστηρότερα μέτρα στην επικράτεια, μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στις ζώνες αυξημένου κινδύνου, ανάμεσά τους και η Αττική, αναστέλλεται η λειτουργία της εστίασης, με εξαίρεση των take away και delivery, ενώ κλείνουν σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης και μπαρ. Κλειστές οι παιδικές χαρές και τα κολυμβητήρια στο δήμο Αθηναίων. Όλα τα μέτρα, στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr. Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου από αύριο και η Μαγνησία.

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ενισχύονται τα περιοριστικά μέτρα σε Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία.

Στο “μέτωπο” του εμβολίου, για “θετικές προοπτικές” σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο έγκρισης εμβολίου τους επόμενους μήνες έκανε λόγο η καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ.)

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα…

Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή” τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, απαντώντας στην επιστολή Δένδια, για τις τελευταίες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσογειο. «Ιδιαιτέρως επιθετική η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι Ελλάδος και Κύπρου» διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν μέσω του δικτύου Al Jazeera, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ευρώπη δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα.

Ερευνα διέταξε ο Εισαγγελέας στη Σμύρνη για τις καταρρεύσεις κτιρίων στον πρόσφατο φονικό σεισμό. Εννέα οι συλληφθέντες ,ενώ μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων. Ενενήντα ένας οι νεκροί και 960 οι τραυματίες.

Στη Σάμο 300 κτίρια κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα. Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του νησιού από το Δήμο Αθηναίων .

Κυβερνητική πρωτοβουλία για τα Πανεπιστήμια μετά την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Παν/μίου της Αθήνας: «Πρόσβαση, φύλαξη, ποινές» το τρίπτυχο των αποφάσεων τις οποίες εξετάζει η κυβέρνηση μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους Πρυτάνεις και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Διακόπτει όλες τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περισταστικό.

Στις ΗΠΑ τώρα, περισσότεροι από 95 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στις εκλογές του 2020, σύμφωνα με καταμέτρηση του παν/μίου της Φλόριντα. Μια ημέρα πριν από την αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο, το ποσοστό ρεκόρ συμμετοχής ανέρχεται σε 69% . Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο. Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, στο διάστημα από 27 έως 29 Οκτωβρίου, δείχνει τον Μπάιντεν να προηγείται του Τράμπ με ποσοστό 51%

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα