back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού για τον περιορισμό της διασποράς του δεύτερου κύματος του κορονοϊού και την αποφυγή συντριβής του Συστήματος Υγείας, σε ισχύ από το πρωί για 14 ημέρες, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών. Στα 1.152 έφθασαν τα κρούσματα, στους 153 οι διασωληνωμένοι. Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια . Υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε Λύκεια και ΑΕΙ. Κατεβάζουν ρολά καταστήματα, μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια, ενώ αναστέλλονται οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Κλειστό και το Αεροδρόμιο Μακεδονία

Οι μετακινήσεις μόνον με αποστολή sms στον αριθμό 13.033. Μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης, επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Κλειστές και οι εκκλησίες.

Σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί και νέα αυστηρότερα μέτρα στην επικράτεια, μεταξύ των οποίων η χρήση μάσκας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στην Αττική, αναστέλλεται η λειτουργία της εστίασης, με εξαίρεση των take away και delivery, ενώ κλείνουν σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης και μπαρ. Κλειστές οι παιδικές χαρές και τα κολυμβητήρια στο δήμο Αθηναίων. Ανοικτά τα κομμωτήρια Ολα τα μέτρα,στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr. Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου από αύριο και η Μαγνησία.

Επεκτείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 50% των εργαζομένων, στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με υπουργική απόφαση. Oι εργοδότες οφείλουν εντός 24 ωρών από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να προαναγγείλουν στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία του 50% των απασχολουμένων τους.

Στον κλοιό του φονικού ιού βρίσκεται όλος ο πλανήτης και η Ευρώπη ενισχύει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Νέοι περιορισμοί ισχύουν σε Βέλγιο και Ιταλία όπου τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 22 χιλιάδες. Ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία. Μίνι λοκ ντάουν σε Αυστρία και Γερμανία. «Ήρθε η ώρα για κρίσιμες αποφάσεις σε χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής», διεμήνυσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγεσούς.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα…

Στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές θέσεις. Πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή , χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, λίγο μετά την ενημέρωση Δένδια, για τις πρόσφατες παράνομες τουρκικές ενέργειες στη ΝΑ Μεσόγειο. «Ιδιαιτέρως επιθετική η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι Ελλάδος και Κύπρου» σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.

Εισαγγελική έρευνα στη Σμύρνη για τις καταρρεύσεις κτιρίων στον πρόσφατο φονικό σεισμό. Εννέα οι συλληφθέντες. Στους 91 έφθασαν οι νεκροί και στους 960 οι τραυματίες.

Στη Σάμο 300 κτίρια κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα. Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του νησιού από το Δήμο Αθηναίων .

Κυβερνητική πρωτοβουλία για τα Πανεπιστήμια μετά την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Παν/μίου της Αθήνας: «Πρόσβαση, φύλαξη, ποινές» το τρίπτυχο των αποφάσεων τις οποίες εξετάζει η κυβέρνηση μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους Πρυτάνεις και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Διακόπτει όλες τις εκπαιδευτικές λειτουργίες του μέχρι τηνερχόμενη Παρασκευή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περισταστικό.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Βιέννης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Νωρίτερα η εφημερίδα «Kronen Zeitung» έκανε λόγο για επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς. Η εφημερίδα τόνισε ότι η επίθεση έγινε στον δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης. Η «Kronen Zeitung» και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες οδεύουν οι ΗΠΑ, μέσα σε κλίμα πόλωσης και διχασμού και με περισσότερους από 95 εκατ. πολίτες να έχουν ήδη ψηφίσει. Η αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο είναι αμφίρροπη, ενώ το ποσοστό ρεκόρ συμμετοχής ανέρχεται σε 69%. Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο, ενώ πολλοί φοβούνται προβοκάτσιες από ακραία στοιχεία και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε ύψιστο βαθμό.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στους 22 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα