back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμό προκαλούν τα νέα δεδομένα από το μέτωπο του κορονοιού, μετά την ανακοίνωση 2.166 νέων κρουσμάτων και τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να φθάνει στους 169.

Ως ύστατο μέσο αναχαίτισης της πανδημίας, δεν αποκλείεται η επιβολή γενικευμένου lockdown, ενώ εξετάζεται απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμα νωρίτερα, στην Αττική. Το θέμα θα συζητήσουν τα μέλη της επιτροπής επιδημιολόγων, αύριο το πρωί. Κτα πληροφορίες, θεωρούν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10:30 το βράδυ στο Λεκανοπέδιο και σε άλλες πόλεις στα όρια του συναγερμού, θα συντείνει στον περιορισμού της διάχυσης του κορονοιού, προκειμένου να αποφευχθούν σκληρότερα μέτρα.

Ενα από τα επιχειρήματα των επιδημιολόγων στην πρόταση που θα καταθέσουν στην κυβέρνηση, είναι ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας RΟ στην Αττική βρίσκεται στο 1,3 ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 2,4 και το υπ. Υγείας, σχεδιάζει να μετατρέψει το Νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” σε Νοσοκομείο για ασθενείς covid-19.

“Τα μέτρα που έχουμε πάρει, και πάλι νωρίτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες για να αποδώσουν. Εφόσον εφαρμοστούν, θα έχουν αποτέλεσμα” τόνισε ο πρωθυπουργός. Σε ειδική αναφορά στους πληττόμενους κλάδους της εστίασης, του Πολιτισμού και της διασκέδασης, ο κ Μητσοτάκης επισήμανε ότι κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των ειδικών, σημειώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, όπως και την Άνοιξη.

Σύλλογοι εστίασης απ΄ όλη τη χώρα ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Εντονη ανησυχία για την επιβίωση μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις στους Δήμους θεσμοθετεί το ΥΠΕΣ, μετά από αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, Δήμοι και Περιφέρειες θα μπορέσουν να κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και προμήθειες υγειονομικού υλικού για δωρεές στο Σύστημα Υγείας.

Απαλλαγή τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, στο Δήμο Αθηναίων. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών και τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει ήδη μέχρι και τις 30 Απριλίου την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina9.84.gr.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορονοιού σε οίκο ευγηρίας στα Ιωάννινα, 59 οι θετικές διαγνώσεις.

Στις 19 Νοεμβρίου, η δεύτερη τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΈ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στην Ιταλία, τα νέα κρούσματα άγγιξαν τις 30.000 και μελετώνται νέοι περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, επέκταση της τηλεκπαίδευσης και περιορισμός κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 70 ετών. Η Γαλλία, εξετάζει εκ νέου επιβολή γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυκτερινές ώρες. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα στη Γερμανία, στο Βέλγιο γίνονται αερο-διακομιδές ασθενών covid σε γερμανικά νοσοκομεία, καθώς το σύστημα υγείας δεν έχει άλλες δυνατότητες νοσηλείας.

Σε συναγερμό και για την τρομοκρατία, εκτός από τον κορονοιό, έχουν τεθεί Ευρωπαϊκές χώρες, στον απόηχο της επίθεσης στη Βιέννη και των χτυπημάτων στη Γαλλία.

Στη Βρετανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας αύξησαν σε «σοβαρό» το επίπεδο συναγερμού, με το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης να εκτιμάται ως «πολύ πιθανό».

Στην Αυστρία, 16 συλλήψεις μετά την επίθεση στη Βιέννη με 4 νεκρούς και 22 τραυματίες. Για επίθεση με σαφώς ισλαμιστικά κίνητρα έκανε λόγο ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς. Την ευθύνη για το μακελειό, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση του πρακτορείου προπαγάνδας των τζιχαντιστών, Amaq.

Στη γαλλική πρωτεύουσα συνελήφθη άνδρας που περιφερόταν με μαχαίρι. Τέσσερις συλλήψεις έγιναν στα προάστια, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Νίκαια, με δράστη 2Οχρονο Τυνήσιο, θετικό στον κορονοϊό.

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν νέο ηγέτη, σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από διχασμό και πόλωση. 100 εκ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει στην πρώιμη διαδικασία.

ΚΑΙΡΟΣ

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται αύριο στην Αττική, στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι έως 6 μποφόρ το βράδυ και στα ανατολικά,ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους εικοσιέναν βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα