back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μέρες καραντίνας θα ξαναζήσει σε λίγα 24ωρα η χώρα, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η κυβέρνηση ασπάστηκε τις εισηγήσεις λοιμωξιολόγων και αποφάσισε την επιβολή ολικού lockdown στη χώρα.

Την απόφαση θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός αύριο το μεσημέρι, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι το γενικό απαγορευτικό θα ισχύσει για ένα μήνα, με ταυτόχρονο κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων της επικράτειας.

Οι ειδικοί επιστήμονες στην εισήγησή τους συνυπολόγισαν την καθημερινή δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και την ασφυκτική πίεση στο σύστημα Υγείας

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.646 νέες μολύνσεις, 18 νεκροί, ενώ οι νοσηλευόμενοι με μηχανική υποστήριξη έφθασαν τους 179. Χθες, τα κρούσματα ήταν 2.166, οι θάνατοι 13 και 169 ήταν οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

«Η μάχη κατά του ιού προϋποθέτει παράλληλο αγώνα για την επικράτηση της επιστημονικής αλήθειας έναντι των κάθε λογής αρνητών της» επεσήμανε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ομιλία της στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στη Βουλή. Αναφερόμενη στους αρνητές της μάσκας τόνισε ότι «η άρνηση ενός γεγονότος εν γένει δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, όμως το κόστος της άρνησης είναι πολύ βαρύ. Είναι βλάβη του άλλου και διακινδύνευση της δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Αναπληρώσαμε τις απώλειες μιας δεκαετούς λιτότητας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στην Σύνοδο των ΥΠΕΞ του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Αθήνα επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, η Ευρώπη κλήθηκε να βρει λύσεις γιατη διαχείριση μιας άνευ προηγουμένου, φονικής υγειονομικής κρίση, χωρίς υπονόμευση θεμελιωδών ελευθεριών.»

Για «ολική ομολογία δεύτερης παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ .Νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη ο κ Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει δραματική την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της Β.Ελλάδας, επικρίνοντας την κυβέρνηση για «εγκληματικές ευθύνες» και «αδράνεια στην προετοιμασία του ΕΣΥ».

Στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας στις επιχειρήσεις του πολιτισμού στοχεύει τροπολογία του υπ Εργασίας για την παράταση της οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.

Πρόσθετα μέτρα ως απάντηση στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, παίρνει και η κυβέρνηση της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος. Στις 10 και μισή το βράδυ θα κλείνει η εστίαση και θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 11 έως τις 5 τα ξημερώματα.

Στις ΗΠΑ, κοντράστ συναισθημάτων και μάχη ψήφο με ψήφο σε κρίσιμες Πολιτείες δίνουν Τράμπ και Μπάιντεν μέσα σε ένα θολό εκλογικό τοπίο και εν μέσω ερωτημάτων για το αν τελικά ο 46 ος Πρόεδρος μίας από τις υπερδυνάμεις του πλανήτη θα αναδειχθεί από τα δικαστήρια…

Ο Τζο Μπάιντεν, που έχει κερδίσει οριστικά τις Πολιτείες του Ουσκόνσιν και του Μίσιγκαν, φαίνεται πως «σπάει» το ρεκόρ ψήφων, αφήνοντας πίσω τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος το 2008 είχε συγκεντρώσει 69 εκατομμύρια 498 χιλιάδες 516 ψήφους. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μέχρι στιγμής έχει 70.097.055 ψήφους, έναντι 67.347.614 του Ντ.Τράμπ. Προς το παρόν, ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει 237 εκλέκτορες έναντι 213 του Τραμπ.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ζητείται επανακταμέτρηση ψήφων και συγκεντρώνονται πόροι για την επομένη των εκλογών, ενδεχομένως για νομικές μάχες ενάντια στα αποτελέσματα, κάτι για το οποίο είχε προιδεάσει ο ίδιος ο Τραμπ. Σύμφωνα με το CNN σε μέιλ του επιτελείου του αναφέρεται ότι οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να «κλέψουν» τις εκλογές σε Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια. Εύσημα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αποδίδει το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Στο σπίτι τους, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών θα παραλάβουν οι φοιτητές των παν/μίων τα συγγράμματα για το χειμερινό 6μηνο, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ του υφυ Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη και του αναπληρωτή υπ Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη. Δικαιούχοι είναι οι φοιτώντες σε ΑΕΙ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την επιλογή των διδακτικών συγγραμμάτων αρχίζει από αύριο και θα διαρκέσει έως τις 22 Νοεμβρίου.

Τρεις Τούρκοι που είχαν στην κατοχή τους πλαστές ελληνικές ταυτότητες, αλλά και στρατιωτικές ταυτότητες της Τουρκίας, εντοπίστηκαν απόψε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Εξετάζεται εάν οι ταυτότητες με τα Τουρκικά στοιχείο είναι και αυτές πλαστές.

Υπό μερικό έλεγχο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Προσήλι του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Στο σημείο επιχειρούν ακόμα 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

 ΚΑΙΡΟΣ

Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, αύριο, στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 20 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα