back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Εναπόκειται στο Δήμο Αθηναίων αν θα προχωρήσει το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου»

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση σέβεται τη διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και εναπόκειται στο Δήμο Αθηναίων αν θα προχωρήσει το έργο του «μεγάλου περιπάτου», τηρώντας όλους τους κανόνες του δημόσιου λογιστικού», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος,απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για το έργο, η απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να αλλάξει η απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνοντας πάντως,ότι η δικαστική αυτή απόφαση,ακυρώνει την Κοινή Υπουργική Απόφαση για διαδικαστικές πλημμέλειες που αφορούν θέματα νομοθετικών εξουσιοδοτήσεων και όχι για την σκοπιμότητα του έργου. Θύμισε δε, ότι η συγκεκριμένη σύμβαση,είχε περάσει κανονικά από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντιθέτως, ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την άποψη ότι «η κυβέρνηση συνέπραξε στο να μπορούν κάποιοι να πετάνε το δημόσιο χρήμα και ότι ο υπουργός Εσωτερικών με την υπογραφή του, διευκόλυνε τον Δήμαρχο Αθηναίων να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό του για ένα έργο με σκουριασμένες ζαρντινιέρες και ξεραμένα φυτά ,που καταρρέει».

Στη δευτερολογία του ο κ. Θεοδωρικάκος, επανέλαβε ότι κάθε πράξη φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ελέγχεται για την σκοπιμότητά της μόνο από τον συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης και όχι από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας άστοχο να γίνεται αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για ένα τέτοιο θέμα .

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα