back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά την ακύρωση της συζήτησης στην ” Ώρα του Πρωθυπουργού “

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση για ακύρωση της συζήτησης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ,κοινοβουλευτικές πηγές του οποίου σχολίαζαν ότι «δεν υπάρχει τίποτε το ανεπίκαιρο στην ερώτηση που θα δικαιολογούσε την αναβολή της». Ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Σώματος, χαρακτήρισε εντελώς αστήρικτη και προβληματική την απόφαση του πρωθυπουργού,καταλογίζοντάς του «δειλία να αντιμετωπίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάζοντάς το στα πόδια».

 Όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Μητσοτάκης αντί να έρθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες του για την κατάσταση που επικρατεί, βάζει σε καταστολή εκτός από την κοινωνία και την οικονομία και τη λειτουργία της Βουλής καθώς και το δικαίωμα του κοινοβουλευτικού διαλόγου.

 Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, τον οποίο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για τη μη διεξαγωγή της αυριανής συζήτησης, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είπε ότι «εάν η ερώτηση επανακατατεθεί υπό το πρίσμα των νέων συνθηκών , τότε θα μπορεί να συζητηθεί την επόμενη Παρασκευή».

 

Ειχε προηγηθει η ανακοινωση ότι δεν θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή, η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, σημείωναν ότι «μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του lock down που ισχύει από το Σάββατο τα ξημερώματα, παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Τσίπρας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

 

Υπενθυμιζεται ότι η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, με θέμα «η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, αφήνει τους πολίτες να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας», είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια αύριο  Παρασκευή.

Δημήτρης Ράντος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα