back to top
21.4 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκρηξη κρουσμάτων και σήμερα, λίγες ώρες πριν κατεβάσει ρολά η χώρα με την επιβολή καθολικού απαγορευτικού από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 30Νοεμβρίου.

Δύο χιλιάδες εννιακόσιες δέκα επτά οι νέες διαγνώσεις, 862 από τις οποίες στη Θεσσαλονίκη και 588 στην Αττική. Στους 29 οι νεκροί, ενώ 187 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Αμεση πρόληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ και αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπ Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ανοιχτά θαπαραμείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης – κλειστά θα είναι Γυμνάσια και Λύκεια, που θα λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Η μετακίνηση από και προς την εργασία, θα γίνεται αποκλειστικά με βεβαίωση του εργοδότη. Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα οι μετακινήσεις μόνον με αποστολή SMS στο 13.033 Μη επιτρεπτές οι μετακινήσεις μεταξύ νομών

Η εστίαση παραμένει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής φαγητού. Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα.

Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο, εκτός του οδηγού

Στους χώρους λατρείας, οι λειτουργίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά -εκτάκτως- για αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Οδηγός στις αποφάσεις μας τα επιστημονικά δεδομένα”, υπογράμμισε το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως ανέφερε είναι 3, τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια, σημειώνοντας ότι ανακοινώσεις αναμένονται στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Δωρεάν θα είναι το εμβόλιο για τον κορονοιό στην Ελλάδα και ήδη καταστρώνεται επιχειρησιακό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού», διαβεβαίωσε ο υφυ.Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης
Οπως επισήμανε: “έχουμε επάρκεια φαρμάκων αντιμετώπισης κορονοϊού που χρησιμοποιούνται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, ενώ τόνισε ότι σε καθημερινή βάση διενεργούνται 30.000 μοριακοί έλεγχοι και δοκιμασίες γρήγορης απόκρισης(rapid test).

Πρόσθετο πακέτο μέτρων 3,3 δισ ευρώ για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπ Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Προβλέπεται μεταξύ άλλων ενίσχυση 800 ευρώ στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας τον Νοέμβριο, επέκταση κατά 2 μήνες των επιδομάτων σε μακροχρόνια ανέργους, εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που υπολογίζονται σε 130.000. Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τη ένταξη στον 4ο και 5ο κύκλο της “επιστρεπτέας προκαταβολής” ύψους 1,7 δις ευρώ επιχειρήσεων και επαγγελματιών, χωρίς τον όρο της μείωσης τζίρου, ενώ οι εταιρείες που πλήττονται δικαιούνται μείωση ενοικίου κατά 40%. Το ίδιο ισχύει για την πρώτη κατοικία εργαζομένων που πλήττονται, αλλά και σπίτια φοιτητών. Στους δε ιδιοκτήτες θα δοθεί άμεσα το 1/3 του ποσού που θα χάσουν.

Ηταν χρέος μας να κρατήσουμε εφεδρείες και αυτό έχουμε πράξει. Πάνω από 37 δισ. ευρώ είναι τα ταμειακά διαθέσιμα κι έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας”, τόνισε νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός.

Aντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για “κυβερνητική αποτυχία”, “υπονόμευση της Δημόσιας Υγείας και της Οικονομίας” και “απώλεια 70 χιλιάδων θέσεων εργασίας από την εστίαση”. Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, για την απόφαση του Πρωθυπουργού να ακυρώσει την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή, αναφορικά με την κατάσταση στα ΜΜΜ.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι υπόκεινται σε περιορισμούς στις μετακινήσεις τους, ακόμη και σε αυστηρό lockdown, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Στις ΗΠΑ, επιμένει να αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα ο απερχόμενος Πρόεδρος Τράμπ ενώ συνεχίζεται το θρίλερ της αναμέτρησης δύο 24ωρα από την έναρξή του, με τον Τζο Μπάιντεν να ηγείται της κούρσας.

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ 2020 και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ.

«Κάθε ψήφος πρέπει να καταμετρηθεί» ανέφερε νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν, μέσω Twitter.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές, κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως και 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία 19 βαθμοί Κελσίου – 18 βαθμοί αυτή την ώρα , στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα