back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

 Δέσμη επιπλέον μέτρων ενίσχυσης του Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας παίρνει η κυβέρνηση, λίγο πριν την επιβολή καθολικού απαγορευτικού από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 30 Νοεμβρίου και με φόντο τα 2.917 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Αμεση πρόληψη 300 μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ και αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε και ψηφίζεται απόψε στη Βουλή ο υπ Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στη νέα καθημερινότητα, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ανοιχτά θα παραμείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά και οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι Γυμνάσια και Λύκεια, που θα λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Η μετακίνηση από και προς την εργασία, θα γίνεται αποκλειστικά με βεβαίωση του εργοδότη. Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα οι μετακινήσεις μόνον με αποστολή SMS στο 13.033 Μη επιτρεπτές οι μετακινήσεις μεταξύ νομών

Η εστίαση παραμένει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής φαγητού. Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα.

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά -εκτάκτως- για αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Οδηγός στις αποφάσεις μας τα επιστημονικά δεδομένα”, υπογράμμισε το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως ανέφερε είναι 3, τα πιο ελπιδοφόρα εμβόλια, σημειώνοντας ότι ανακοινώσεις αναμένονται στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Δωρεάν, το εμβόλιο για τον κορονοιό στην Ελλάδα και ήδη καταστρώνεται επιχειρησιακό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού», διαβεβαίωσε ο υφυ.Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επισημαίνοντας ότι σε καθημερινή βάση διενεργούνται 30.000 μοριακοί έλεγχοι και δοκιμασίες γρήγορης απόκρισης(rapid test).

Πρόσθετο πακέτο μέτρων 3,3 δισ ευρώ για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπ Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Προβλέπεται -μεταξύ άλλων- ενίσχυση 800 ευρώ στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας τον Νοέμβριο, επέκταση κατά 2 μήνες των επιδομάτων σε μακροχρόνια ανέργους.

Ηταν χρέος μας να κρατήσουμε εφεδρείες και αυτό έχουμε πράξει. Πάνω από 37 δισ. ευρώ είναι τα ταμειακά διαθέσιμα κι έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας”, τόνισε νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός.

Aντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για “κυβερνητική αποτυχία” και “απώλεια 70 χιλιάδων θέσεων εργασίας από την εστίαση”. Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, για την απόφαση του Πρωθυπουργού να ακυρώσει την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή, αναφορικά με την κατάσταση στα ΜΜΜ.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι υπόκεινται σε περιορισμούς στις μετακινήσεις τους, ακόμη και σε αυστηρό lockdown, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Η Ιρλανδία, άνοιξε πρώτη τον «χορό» των καθολικών απαγορευτικών και προχώρησε εκ νέου σε lockdown.

Αυστηρό, καθολικό απαγορευτικό και στην Τσεχία, που δοκιμάζεται σκληρά από τον κορονοιό. Σε ολικό lockdown Γαλλία και Βρετανία. Μερικό απαγορευτικό ισχύει σε Γερμανία, Πορτογαλία και Ιταλία για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Στην Τουρκία, 16 άτομα συνελλήφθησαν για τα κτίρια που κατέρρευσαν στη Σμύρνη από τον πρόσφατο σεισμό 7 Ρίχτερ, παρασύροντας στο θάνατο τoυλάχιστον 114 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν

…Στις ΗΠΑ, με καταμετρημένο το 92% των ψηφοδελτίων, ο αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να διατηρεί πλεονέκτημα – 50,2% έναντι 48,5% – ενώ συνεχίζεται το θρίλερ της αναμέτρησης δύο 24ωρα από την έναρξή του.

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε περαιτέρω νομική δράση ενάντια σε αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ 2020 και προέβλεψε ότι ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών ήδη από την Παρασκευή το βράδυ. Πάντως το προβάδισμά του στην Πενσυλβάνια συρρικνώνεται σταθερά. «Κάθε ψήφος πρέπει να καταμετρηθεί» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, μέσω Twitter.

Ανεστάλη η προγραμματισμένη για αύριο κινητοποίηση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών μετά τη θέσπιση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων και τη λειτουργία των δικαστηρίων στο συγκεκριμένο πλαίσιο περιορισμών.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές, κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως και 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία 19 βαθμοί Κελσίου – 18 βαθμοί αυτή την ώρα , στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα