back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ετοίμαζαν ένοπλη επίθεση σε κέντρο καταμέτρησης ψήφων στην Πενσυλβάνια

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για ενδεχόμενη συνωμοσία με στόχο την επίθεση σε κέντρο καταμέτρησης ψήφων στο Συνεδριακό Κέντρο της Πενσυλβάνιας,  ξεκίνησε η  πολιτειακή αστυνομία καθώς  τα βλέμματα της παγκόσμιας επικαιρότητας  είναι στραμμένα στις εξελίξεις που αφορούν στην συνεχιζόμενη καταμέτρηση σε έξη Πολιτείες των ΗΠΑ από τις οποίες θα κριθεί  η τελική  έκβαση των προεδρικών εκλογών.

Στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια έχει μέχρι τις 10:00 η ώρα Ελλάδος καταμετρηθεί το 97% των  ψήφων και προηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ του Τζο Μπάϊντεν με 49,6% έναντι 49,3% ενώ απομένουν να καταμετρηθούν 175.000 ψήφοι . 

“Πληροφορηθήκαμε  για ένα Hummer με οπλισμένους επιβαίνοντες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Βιρτζίνια, έχοντας ως σχέδιο να επιτεθούν στο συνεδριακό κέντρο όπου γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Τρίτης”  δήλωσε  ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συνελήφθη τουλάχιστον ένας άνδρα και κατασχέθηκε ένα όπλο, όπως και το Hummer.  Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Νωρίτερα χθες υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν πορείες στην Φιλαδέλφεια ζητώντας να τερματιστεί η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων , την ώρα που οι εκλογικοί αντιπρόσωποι συνέχιζαν την διαδικασία που θα κρίνει ποιος από τους δύο υποψηφίους για την αμερικανική προεδρία θα λάβει τελικά τους 20 μεγάλους εκλέκτορες της Πενσυλβάνιας.

Υποστηρικτές του Τραμπ κυμάτιζαν σημαίες και κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν: “Η ψηφοφορία σταματά την Ημέρα των Εκλογών” και “Λυπούμαστε οι κάλπες έχουν κλείσει”, ενώ υποστηρικτές του Μπάιντεν είχαν βάλει νωρίτερα χθες μουσική και χόρευαν πίσω από οδόφραγμα στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Εφετείο της Πενσυλβάνια απεφάνθη χθες ότι περισσότεροι παρατηρητές των Ρεπουμπλικανών μπορούν να εισέλθουν στο συνεδριακό κέντρο στην Φιλαδέλφεια όπου οι αρμόδιοι καταμετρούν ψηφοδέλτια.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USPS) ανακοίνωσε ότι περίπου 1.700 ψηφοδέλτια εντοπίστηκαν στην Πενσιλβάνια σε κέντρα διαλογής αλληλογραφίας κατά τη διάρκεια δύο ελέγχων που έκανε αργά χθες το βράδυ και πρόσθεσε ότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία παράδοσής τους σε εκλογικούς αντιπροσώπους.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως χωρίς να το τεκμηριώνει ότι οι επιστολικές ψήφοι προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για νοθεία, μολονότι οι εκλογικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι αυτό είναι κάτι το σπάνιο στις αμερικανικές εκλογές.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ , Politico

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα