back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

1914 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ από αυτά τα 483 στη Θεσσαλονίκη και τα 396 στην Αττική. Πάνω από 100 κρούσματα σημειώθηκαν σε Πέλλα και Κιλκίς. 35 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή και συνολικά 784 από την αρχή της πανδημίας. 228 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εντατικοί και σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων του επιδημιολογικού συναγερμού. Χθες βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 29.250 ευρώ για μη χρήση μάσκας και SMS. Το απόγευμα, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 14 ατόμων που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος μετά από διαδικτυακό κάλεσμα αρνητών του κορωνοϊού. Σε όλους βεβαιώθηκε διπλό πρόστιμο 600ων ευρώ, για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση.

Τηλε-εκπαίδευση από αύριο για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.. Δια ζώσης η λειτουργία Δημοτικών Σχολείων και παιδικών σταθμών. Οι γονείς που συνοδεύουν μαθητές στο σχολείο θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με τον αριθμό 4, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση μετακίνησης ανήλικου μαθητή.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση μετακίνησης τύπου Α, η οποία εκδίδεται από το ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και στην οποία υποχρεωτικά θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας τους. Σε πιθανό έλεγχο πρέπει να επιδεικνύουν και την ταυτότητα τους.

Από τις 15 του μηνός ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων αναστολής για εργαζόμενους και επιχειρήσεις μηνός Νοεμβρίου.. Η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης θα ξεκινήσει -κατά περίπτωση- από τις 27/11 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το τέλος Δεκεμβρίου. Η ειδική αποζημίωση, έχει προσδιοριστεί στα 800 ευρώ για ολόκληρο το Νοέμβριο, ενώ το ποσό μειώνεται ανάλογα με τον περιορισμό των ημερών αναστολής της σύμβασης.

«Προστασία της ζωής σήμερα σημαίνει δύο πράγματα: Την ενίσχυση του ΕΣΥ και παράλληλα την οικονομική στήριξη των πληττόμενων… Η κυβέρνηση τελικά δεν έκανε τίποτα από τα δύο» δήλωσε στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Δραματική έκκληση να κυριαρχεί γενικό lockdown σε όλη τη χώρα απηύθυνε ο Πρόεδρος των ιατρικών συλλόγων Ιταλίας. Ενδεικτική της πίεσης που δέχεται το Σύστημα Υγείας της γείτονος, είναι η κατάσταση στη Νάπολη. Δεκάδες ασθενείς περιμένουν στα αυτοκίνητά τους να ελευθερωθούν κλίνες νοσηλείας covid, ενώ οι γιατροί τοποθετούν έξω από τα ΙΧ φιάλες οξυγόνου προκειμένου να βοηθήσουν όπως μπορούν τους ασθενείς με εμφανή αναπνευστικά προβλήματα.

Ως ύποπτοι για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα εντοπίστηκαν στις Σέρρες και προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της, ρουμανικής καταγωγής.

Τζακ ποτ σημειώθηκε στη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς:

12, 25, 27, 31, 42 και τζόκερ το 4

Στην αθλητική ενημέρωση..

Για την 8η αγωνιστική της σούπερ λίγκ

Απόλλων – Σμύρνης – ΠΑΟΚ: 1 –3

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: 0-2 τελικό

Ο αγώνας Λάρισα – Λαμία αναβλήθηκε, εξαιτίας των 4ων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊου που ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Για την 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ: Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ: 96-67

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα