back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σακχαρώδης Διαβήτης: «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

Διαβάστε επίσης

Τη νέα, ψηφιακή μορφή της δράσης της για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον Σακχαρώδη Διαβήτη παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» που ξεκίνησε το 2019 με ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία και τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και επιστρέφει φέτος ανανεωμένο με νέα μορφή! Με στόχο ακόμα περισσότερη συμμετοχή και εμπλοκή μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, η καμπάνια μετατρέπεται σε ένα on-line παιχνίδι γνώσεων μέσω ψηφιακής εφαρμογής όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και αλληλεπιδρώντας με άλλους παίκτες.

«Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν έχει προηγούμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ουσιαστικά και με αφορμή την πανδημία, πάμε ένα βήμα παρακάτω αλλάζοντας τον τρόπο προσέγγισης και ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, κ. Χρήστος Δαραμήλας, ο οποίος πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε στα παιδιά, γιατί εμπιστευόμαστε τη φωνή τους και πιστεύουμε ότι είναι ο πιο ισχυρός μοχλός που μπορεί να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Γι’ αυτό και επιλέξαμε το social gaming για να στείλουμε το μήνυμά μας σε μια γλώσσα κατανοητή και ελκυστική για τη νέα γενιά».

Η πρωτοβουλία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εντάσσεται στις δράσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία φέτος δίνει έμφαση στον ρόλο των νοσηλευτών στην πρόληψη και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

«Αν σκεφθεί κανείς πως 4 στους 5 γονείς δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τα σημάδια που προειδοποιούν για την εμφάνιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, καταλαβαίνει πόση ανάγκη υπάρχει για ενημέρωση και εκπαίδευση του κόσμου», επισήμανε η αντιπρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Γκόλφω Γεμιστού συμπληρώνοντας: «Σχεδόν 1 εκατομμύριο είναι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία και αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο επείγουσα παραμένει η ανάγκη συνολικής, θεσμικής αντιμετώπισης της νόσου».

Το «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» ξεκινά σήμερα 9 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Κατά τη διάρκεια της πρώτης (9-13 Νοεμβρίου) οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν στο κινητό ή το tablet τους εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη και στη συνέχεια θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών συναφείς με το εκπαιδευτικό υλικό.

Στη δεύτερη φάση (14-22 Νοεμβρίου) οι παίκτες θα παίζουν online ο ένας εναντίον του άλλου και πάλι μέσω quiz γνώσεων σε ερωτήσεις συναφείς με τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι τρεις πρώτοι παίκτες σε πόντους στην τελική κατάταξη θα κερδίσουν κατά σειρά ένα PlayStation 5 και δύο ποδήλατα Mountain Bike DISTRICT MTB 18 ταχυτήτων!

«Η διαδικασία εγγραφής και συμμετοχής στο παιχνίδι είναι πολύ απλή για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», σχολίασε η Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κ. Μαρία Τριανταφύλλου που ανέπτυξε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού. «Στην πράξη αρκεί κανείς να ακολουθήσει τον σύνδεσμο https://sites.google.com/compettia.com/diabetes-awareness-association για να εγγραφεί. Στη συνέχεια κατεβάζει την εφαρμογή από App Store ή Google Play και μπορεί να παίξει. Όσο περισσότεροι κατεβάσουν την εφαρμογή και παίξουν το παιχνίδι, τόσο περισσότερος κόσμος θα ενημερωθεί και θα ευαισθητοποιηθεί. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό είναι το ζητούμενο για την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και για την κοινότητα του Διαβήτη στην Ελλάδα».

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα