back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τα 60 χιλιάδες 500 ξεπέρασαν τα κρούσματα στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δυο χιλιάδες 384 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 588 εντοπίστηκαν στην Αττική και 652 στη Θεσσαλονίκη. 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 263 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η πανδημία στη Θεσσαλονίκη έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, σύμφωνα με τα όσα παραδέχτηκε το απόγευμα ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας ότι το 32% των τεστ κορωνοϊού βγαίνει θετικό.

«Δεν προσέξαμε και πρέπει να προβληματιστούμε για το τι κάναμε και ποια ήταν η συμπεριφορά μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Καλωσορίζουμε τον εξαφανισμένο Υπουργός Υγείας που μετά από 8 μήνες πανδημίας, βγήκε επιτέλους σήμερα στην ενημέρωση των πολιτών και δε βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 3 κενές κλίνες ΜΕΘ, ενώ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς το ΑΧΕΠΑ, που δέχεται περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ξεκίνησε σήμερα την εφημερία του χωρίς κανένα διαθέσιμο κρεβάτι για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Τις δηλώσεις του προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, διέψευσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού στο ΕΣΥ, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τους πρότεινε μεταξύ άλλων μηνιαία αμοιβή 2000 ευρώ αφορολόγητα, για ένα εξάμηνο καθώς και αμειβόμενες εφημερίες, πλήρη ή μερική απασχόληση και αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον. Άμεση ήταν η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών οι οποίοι τονίζουν πως η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο των “Συμπράξεων” μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών πάντα σε βάρος του δημοσίου συστήματος υγείας.

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων του κορονοιού καταγράφεται και σήμερα στην Ιταλία, όπου 580 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενω περισσότεροι από 35 χιλιάδες είναι θετικοί στον ιό.

Στη Βρετανία 532 επιπλέον θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός μετά τον Μάιο.

Αύριο αναμένεται η έγκριση από την Κομισιόν του συμβολαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού που παρασκευάζεται σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Pfizer και έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Με ένα ευρύτατο πλέγμα μέτρων ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται κυρίως από την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων ο Δήμος Αθηναίων θα στηρίξει εντός των επόμενων 4 μηνών, την οικονομία της πόλης.

Στόχος να μείνουν ανοικτές οι επιχειρήσεις της Αθήνας και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση. Το σχέδιο δράσης του Δήμου Αθηναίων εστιάζει σε τέσσερις παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας της Αθήνας: Επιχειρηματικότητα – Απασχόληση και κοινωνική συνοχή – Πολιτισμός – Τουρισμός και Ψηφιακό Μέλλον – Καινοτομία.

ΔΙΕΘΝΗ

Τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ, δήλωσε μετά την εκλογική του νίκη, ο ΤΖο Μπάιντεν τονίζοντας πως ενημερώνει τους παγκόσμιους ηγέτες στις τηλεφωνικούς του συνομιλίες ότι «η Αμερική επέστρεψε». Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως η μετάβαση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα