back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Προφυλακιστέος ο 16χρονος για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές ανηλίκων θα οδηγηθεί με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 16χρονος από το Λουτράκι, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στο έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μία 50χρονη γυναίκα.

Ο 16χρονος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα και σύμφωνα με πληροφορίες υπέδειξε τον 17χρονο ως τον δράστη του εγκλήματος. Φέρεται να παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα της 50χρονης μαζί με την 15χρονη κόρη της και τον 17χρονο από τη Ρουμανία, χωρίς όμως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, αποδέχεται ότι δεν έκανε κάτι για να εμποδίσει τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ποινική μεταχείριση που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Αύριο το μεσημέρι η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της θα απολογηθούν στην ανακρίτρια ανηλίκων.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα