back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Άρχισε η μαζική παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Διαβάστε επίσης

Η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς, ενώ διευρύνεται η παραγωγή του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά την διάρκειας της 10ης συνάντησης των υπουργών Υγείας των χωρών της ομάδας BRICS, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το πρώτο στον κόσμο κατοχυρωμένο εμβόλιο Sputnik-V άρχισε να διατίθεται και να αποστέλλεται στις περιφέρειες. Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή του και ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του με βάση όλους τεχνολογικούς κανονισμούς», δήλωσε ο Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για μια σειρά ακόμη εμβολίων στην χώρα, ενώ στην παρούσα φάση διεξάγονται οι κλινικές δοκιμές ενός αδρανοποιημένου εμβολίου.

Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι χρησιμοποιούνται ψηφιακές τεχνολογίες για την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της ασφάλειας του» και προσέθεσε ότι «για πρώτη φορά στον κόσμο αναπτύξαμε ένα καθολικό σχήμα αλληλεπίδρασης του πληροφοριακού συστήματος και μιας εφαρμογής σε κινητό που αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και ανεκτικότητας του εμβολίου, που μας επιτρέπει να έχουμε μια πραγματική εικόνα δεδομένων για το εν λόγω εμβόλιο».

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer είπε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για την κατοχύρωση του εμβολίου της στη Ρωσία.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα